Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klaséns mål räddade Södra

”Jag tänkte bara, nu gäller det att hoppa så högt som möjligt”.

Annons

Fagersta Södra fortsätter att rada upp segrar. Men oj så snubblande nära oavgjort laget var mot Munktorps BK på tisdagskvällen. Först i den 92 (!) matchminuten kom ett omdiskuterat segermål fram till 2–1 (0–1).

– Det här var en riktig grisseger, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Det var två formstarka lag som möttes på Onsjövallen. Munktorp kom till Fagersta med tre raka segrar. Hemmalaget hade fem vinster i rad. Men där Fagersta nu hade väldigt svårt att hitta fram till några riktigt vassa farligheter.

– Vi sa inför matchen att vi skulle spela efter marken och försöka komma runt på kanterna. Men vad gjorde vi? Jo, första fem minuter hade vi väl slagit tio långbollar, säger Blomqvist.

Nu redde det ut sig ändå. Om än väldigt tursamt. Och för andra matchen i rad säkrade Södra trepoängaren i slutskedet. Mot Bosnisk SK kom segermålet i 89:e minuten. Nu på stopptid.

Zakarias Ström skickade in riktig höjdboll i Munktorps straffområde. Både gästernas keeper Risha Bahram och William Klasén gick på bollen. Klasén nådde högst och fick till sin glädje se bollen segla i en båge in i nät.

– Jag tänkte bara, nu gäller det att hoppa så högt som möjligt. Och det här var nog mitt första nickmål, säger William Klasén.

Fagersta hade bollen mest, men kom sällan fram till några riktigt vassa lägen.

Munktorp stack upp med en och annan vass kontring under första 45. Gästerna tog ledningen när Kristoffer Nilsson nickade in bollen från nära håll efter drygt 20 minuters spel sedan hemmaförsvaret gått bort sig.

Efter pausen ställde Fagersta om till trebackslinje och fick lite mer tryck framåt. Men det öppnade också för några bra lägen för Munktorp.

Länge såg Munktorps målvakt Risha Bahram ut att bli matchvinnare när han efter en halvtimme av andra halvlek räddade en, dåligt slagen, straff från Södras Jimmy Jönsson.

Men till slut skulle ändå serietvåan ta hem spelet. Och det genom Södras notoriska målskyttarna. Där först Emil Zoltek kvitterade efter 35 minuter. Ett mål som Bahram var väldigt nära att klara.

Så kom då det omdiskuterade segermålet. En snabb omställning av Fagersta. En höjdboll in i straffområdet där både Bahram och Klasén gick på bollen. Men där Klasén vann duellen.

– Den sista minuten var riktigt lång. Det gick väldigt lång tid mellan att domaren (Andreas Karlsson) visade att det var en minut kvar till det att målet gjordes, säger Munktorps tränare Andreas Bruhn.

I och med segern befäste Södra andraplatsen tabellen. Ledningen har IFK Västerås tagit tack vare bättre målskillnad.

– Inför matchen sa vi att måste upp i prestation, att vi skulle spela efter marken. Vi visste ju att Munktorp hade flera långa spelare i försvaret, säger Blomqvist.

– Nu är det skönt att det är nästan en vecka kvar till nästa match.

I nästa omgång, som spelas på tisdag är det derbydags mot Skinnskatteberg. En match som spelas på Masbo.

Läs mer: Formstarka lag möts på Onsjövallen

Läs mer: Drömträff avgjorde hetsigt toppmöte

Läs mer: Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons