Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäppmora kvalar till tvåan

"Vi vill gärna etablera oss i en högre serie".

Annons
Knäppmora får möta Lindesberg i kvalet.

Knäppmora AIK slutade på tredje plats i division 3. Nu ska laget via två kvalmatcher försöka nå tvåan. – Klart att vi vill spela i en högre division, säger tränaren Kim Fröjd.

Inför säsongen satte Knäppmoras damer målsättningen till i första hand en plats topp tre i serien. Men kval till tvåan lockade förstås.

Nu är Knäppmora där. Laget slutade trea i serien, men Rönnby som vann serien är ett U-lag och får enligt reglerna inte avancera i seriesystemet. Så direktplatsen för uppflyttning gick till tvåan Råby.

Sedan skulle då Knäppmora möta tvåan från division 3 Örebro och lag tio från division 2 i en enkelserie.

Nu vill inget lag från Örebro kvala. Så i stället möter Knäppmora WSK Lindesberg, från division 2, i bäst av två matcher. Knäppmora börjar på hemmaplan. Speldagarna är inte klara än.

– Men vi vill förstås spela så fort som möjligt, säger Kim Fröjd.

Länge såg det ut som kvalplatsen skulle gå till Skogs, men i den sista omgången spelade Skogs bara oavgjort mot Arboga, och då smet Knäppmora förbi i tabellen.

– Vi hade väl lite halvtur där. Men vi vill gärna etablera oss i tvåan. Spelar vi i en högre serie så ökar intresset och fler kommer och tittar på våra matcher, säger Fröjd.

Har du någon koll på hur Lindesberg spelar?

– Lite vet jag, en av deras spelare har provtränat med oss i vinter.

Annons