Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köping förstörde derbyfesten

"Det var inte vår dag".

Annons
Andreas Hjulström är nära att kvittera.

Västanfors IF mot Köpings IS i klassiskt annandagsderby. Och som så ofta förr var Köping det starkaste laget.

– Det var inte vår dag, Köping gjorde det bra och spelade smart, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

Både Västanfors och Köping är nykomlingar i allsvenskan. Men första delen av säsongen har skiljt sig åt rejält för lagen. Där Västanfors tagit poäng i flera matcher, hade Köping bara en seger inför derbyt.

Nu fördubblade Köping sin poängskörd. Och gästerna gjorde det just på det sätt som de sagt att de skulle göra det på.

Nämligen spela tätt på mitten och skära av både åk- och spelvägar för Västanfors i kombination med snabba omställningar när tillfälle fanns.

Första 45 minuter fick inte Västanfors mycket att fungera inför 569 personer på IP. Hemmalaget hittade inga vägar alls genom Köpings täta defensiv. 2–1 till Köping i paus var i underkant.

– Köping spelade smart och efter sina resurser. Det gjorde de bra. Samtidigt hade de en fördel av att isen inte var så bra, säger Zinkevitch.

Julhelgens kyla hade gjort isen spröd, och bollen studsade både hit och dit. Något som definitivt inte gynnade Västanfors.

Snabbskrinnare som Johan Andersson och Sergey Likhachev körde för det mesta fast. I alla fall i första halvlek.

Efter pausen fick Västanfors bättre ordning på sitt agerande framåt. Men först efter att Köping gått fram till ledning med 3–1 vaknade Västanfors på allvar.

Med halvtimmen kvar började en kraftfull forcering. Johan Andersson tog fart. Kom långt, ända in i straffområdet innan Köping fick stopp på honom. Men då med allt annat än tillåtna metoder. Straffen tog Andersson själv hand om hur säkert som helst.

Sedan fortsatte Västanfors att trycka på. Hade lägen som borde räckt till både ett och två mål. Kvitteringen satt också. Andreas Hjulström flyttades upp från sin försvarsposition under den sista halvtimmen av matchen. Och Hjulström tryckte in 3–3 bollen, men målet blåstes bort för offside.

– Vi borde gjort ett par mål till på alla de lägen vi skapade i andra halvlek, säger Zinkevitch.

– Sedan tycker jag att vi tog onödiga utvisningar i matchen. Samtidigt är jag nöjd med hur vi jobbade efter pausen. Men det var helt enkelt inte vår dag i dag.

Mer läsning

Annons