Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Köttmuren" försvårade för Per-Ols

Hela Per-Ols var överens. Matchen mot Surahammar var ett spelmässigt nederlag och fokuseringen hemmalaget visade upp lämnade mycket att önska. Ändå vann Per-Ols enkelt med 3-0.

Annons

Senast Per-Ols damer mötte Surahammars IBF slutade matchen 9-2. Förhoppningarna var ett liknande resultat under fredagskvällen. Men det var lättare sagt än gjort.

– Vi snackade för lite och det kändes lojt. Sedan sköt vi inte i rätt lägen heller, säger Per-Ols lagkapten Frida Mattson.

Hon kunde inte ha haft mer rätt. Per-Ols ledde förvisso med 2-0 efter den första perioden efter mål av Linnéa Wennmyr och Frida Mattson, men det kunde ha varit så mycket mer – om laget bara hade förvaltat sina lägen. Lägg därtill att Surahammar krympte sin box framför sitt eget straffområde och gjorde det svårt för hemmaspelarna att få igenom skotten.

– De proppar alla framför sitt eget mål, det är klart att det blir svårt då, säger Natalie Olsson.

Och på den andra sidan planen hände det inte vidare mycket i matchen. Lovisa Hedin i Per-Ols mål hade en otroligt lugn kväll och kunde plocka ner Surahammars lätträknade skott enkelt.

I den tredje perioden satte Natalie Olsson slutresultatet 3-0. Laget var efter matchen självklart nöjt med att ha hållit nollan. Men framåt fanns det mycket mer att hämta.

– Det var inte riktigt fokus från första början. Men de har en "köttmur" framför målet också. Titta på bollinnehavet, det var säkert 80/20 till oss. Men det är den sista lilla koncentrationen som saknas, säger Per-Ols tränare Per Eriksson.

Är ni missnöjda trots segern?– Det är ändå en seger, då kan man inte vara missnöjd. Det är svårt att möta de här lagen som bara backar hem.

Per-Ols är nu uppe på samma poäng som tabelltrean Lillån IBK, som dock har en match mindre spelad och möter Rönnby på lördag.

Mer läsning

Annons