Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraven som fick Parkatti att fortsätta

Tanken var att han skulle avgå som tränare efter säsongen. Men nu har Patrik Parkatti bestämt sig för att köra på med Skinnskatteberg. Och det var hans egna krav som avgjorde frågan.

Annons
Patrik Parkatti har valt att fortsätta coacha SSK i division 4.

Redan efter vårsäsongen, när SSK hade dragit iväg i tabellen i division 5, började Parkatti fundera på framtiden. Och när laget avancerade till division 4 efter seriesegern sa Parkatti att han skulle avgå.

– Då tänkte jag att jag hade fått upp dem. Det kanske skulle vara lättare att hitta en tränare utifrån då.

Parkatti tränar två pojklag, ett i innebandy och ett i fotboll. Det var det han ville lägga mer tid på. Men både spelarna och styrelsen i SSK ville ha honom kvar.

Och då framförde Parkatti sina krav för att fortsätta.

– Det blev ett ”om” om jag skulle bli kvar. Det handlade om vad jag behöver. Och nu har de gjort allt jag behöver, säger han.

För att underlätta Parkattis arbete har nu en A-lagsansvarig tillsatts (Kenneth Ernebrink), en assisterande tränare kommer att lösas (förmodligen Mikael Ernebrink) och två-tre materialare ska också finnas i laget.

– Då får jag mycket mindre att göra. Tidigare har jag planerat träningsmatcher, läger, jag har haft kontakt med styrelsen. Nu slipper jag det, säger Parkatti.

Så kan man säga till 100 procent att du fortsätter träna Skinnsberg?– Ja, det kan man göra.

En tränare som SSK:s styrelse hörde av sig till när Parkatti hade aviserat sin avgång var Kolsva IF:s tränare Tomas ”Strecket” Nilsson.

– ”Brinken” (Mikael Ernebrink) har spelat ihop med honom i Köping och berättat om honom, så visst var han aktuell. Men det var flera andra tränare aktuella också. Två-tre från Köping, och två från Fagersta.

De två från Fagersta det handlade om var Fagersta Södras förra tränare Khoa Mai och Magnus Johansson. Men nu blir det alltså fortsatt Parkatti som kommer att coacha SSK.

Mer läsning

Annons