Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock på hemmaplan

Både Fagersta AIK och Västanfors IF spelar hemma på onsdagskvällen.

Annons

Det är inte ofta det händer, men i kväll är det dags. Fagersta AIK och Västanfors IF spelar båda hemmamatch samtidigt.

Redan i somras stod det klart att lagens matcher den 26 november skulle krocka. FAIK möter länskollegan Köping medan Västanfors ställs emot Uppsalalaget UNIK.

Då var det försent att göra något åt krocken. Det fanns ingen möjlighet för något av lagen att byta matchdag.

Så nu blir det så här. Match både på Fagerliden och Västanfors IP.

– En match under säsongen gör kanske inget, men det är något att ta lärdom av inför framtiden, säger Keijo Jokiniemi, ordförande i FAIK.

– Det är lite beklagligt, men inget vi kan göra någonting åt nu. Vi får väl försöka se till att det inte händer igen, säger Per-Ola Schilström, ordförande i VIF.

Så från båda håll finns intresse av detta inte upprepas. Och med lite planeringen borde det inte vara några problem att hitta olika matchdagar.

Speciellt inte när båda klubbarna är intresserade av att krocken inte upprepas.

För den som brukar följa båda lagens hemmamatcher, och det är faktiskt en del, blir det förstås problem. Tursamt nog finns ny teknik som gör det möjligt att via smarta telefoner följa matchutvecklingen för den som inte är på plats. Bland annat länkas liverapporter från Fagersta-Postens webb.

Frågan är nu vilken match publiken väljer. Enligt FP-sportens webbfråga, som finns här, är det litet övertag för Västanfors. Men stämmer det med verkligheten, och svaret får vi under onsdagskvällen.

Annons