Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossade Smederna – till ingen nytta

”Ge mig några dagar så kanske det kommer att kännas annorlunda när jag får se på allting med andra ögon”.

Annons

Masarna krossade Smederna med 68–22 i den sista elitserieomgången i speedway.

Det räckte inte för slutspel.

Seriesuveränen Rospiggarna åkte på en snöplig och oväntad förlust mot Dackarna, och Dackarna tog den sista slutspelsplatsen.

–  Just nu känns det förjävligt, säger lagledaren Andreas Sundin.

Allt hängde på den sista matchen för Masarna. Men bollen låg inte helt och hållet i deras händer.

Seriesuveränen Rospiggarna var tvungna att vinna mot Dackarna på bortaplan för att Masarna skulle ha någon chans till en slutspelsplats.

På Brovallen gick allt som planerat, en varm och skön sommarkväll – perfekt för speedway – publiken strömmade in och alla förare var på hugget.

På banan syntes det att förarna var i god form. Przemyslaw Pawlicki och Linus Sundström började med att ta en femetta i det första heatet och sedan fortsatte Masarna att krossa gästerna Smederna.

Innan matchen var slut hade hemmalaget kört in tio femettor och när det femtonde heatet var klart stod det 68–22 till Masarna.

En fullständig kross med andra ord.

– Ge mit några dagar så kanske det kommer att kännas annorlunda när jag får se på allting med andra ögon. Men just nu känns det förävligt, säger lagledaren Andreas Sundin.

För trots Masarnas totala kross av motståndet så gick ingenting Masarnas väg i Målilla – där låg Rospiggarna och Dackarna hack i häl på varandra och det blev jämnare än någon i Maslägret hade önskat.

Med ett heat kvar ledde Dackarna med två poäng i Målilla och den ställningen stod sig även ända in i slutet av matchen. I det sista heatet tog Peter Ljung en trepoängare men Rune Holta orkade inte hålla farten och Jason Doyle och Andreas Jonsson plockade två respektive 1 poäng.

Och då stod det klart att Masarna hade missat sluspel med endast en hårsmån.

– Just nu känns det väldigt surt. Vi var så nära och just nu är alla i Maslägret besvikna, säger Kim Nilsson.

Bästa poängplockare i Maslägret var båda polackerna, Przemyslaw Pawlicki och Krzysztof Kasprzak, som både körde in 13 poäng.

Masarna:

Masarna–Smederna 68–22Przemyslaw Pawlicki 13, Krzysztof Kasprzak 13, Linus Sundström 9, Joonas Kylmäkorpi 9, Kim Nilsson 9, Ludvig Lindgren 9, Robert Lambert 6.

Smederna: Andzejs Lebedevs 6, Pawel Przedpelski 4, Alexander Edberg 4, Magnus Zetterström 3, Grigory Laguta 3, Linus Eklöf, Daniel Davidsson.

Publik: 3 648.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons