Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KVALDRAMAT: Säsongen rullar vidare

Storseger på bortaplan

Annons
Per-Ols värmer upp inför avgörandet.

Tredje perioden: Per-Ols backade hem och slog vakt om sin ledning. Spelade smart och när dessutom keepern Mats Karlsson fortsatte att briljera blev det tungt för Skälby. Hemmalaget satsade allt framåt och det öppnade för kontringar, vilket Per-Ols utnyttjade och till slut vann gästerna matchen med 9–3. Nu väntar fortsatt kvalspel mot Örebrolaget IBK Wasahus-73. Då gäller bäst av två matcher där Per-Ols börjar hemma kommande helg.

Andra perioden: Per-Ols har kopplat ett klart grepp om matchen och leder nu med 6–2. Det märks att matchen betyder mycket då det varit lite smågrinigt på planen och framför allt hemmalaget har dragit på sig flera onödiga utvisningar. Skälby har bollen mest, men Per-Ols kontrar vasst. Jani Muntila har svarat för tre av målen och Mats Karlsson storspelar i målet.

Första perioden: Per-Ols inledde helt enligt planen och gjorde det trångt på mitten för Skälby. Fagerstalaget fick dessutom en smakstart med 2–0-ledning efter bara åtta minuter. Men Skälby kom tillbaka och kvitterade till 2–2, vilket är ställningen efter en period.

Inför matchen: "Det här känns bra, det är konstigheter, säger Per-Ols-tränaren Per Johansson med en halvtimme kvar till avslag.

Hallen börjar så sakta fyllas med publik. Och på plats finns förstås också en del Fagerstabor. Bland annat en del tidigare spelare i Per-Ols.

I dag avgörs det för Per-Ols herrar i S:t Ilians skola i Västerås. Antingen tar säsongen slut, eller så blir det två matcher till, mot Örebrolaget IBK Wasahus-73, om en plats i division 1 nästa säsong.

FP-sporten finns på plats i S:t Ilians skola, och kommer att ha korta matchrapporter efter varje period och efter slutsignalen.

Unga Skälby, med Fagerstakillen William Andersson i laget, har imponerat under säsongen och i vintras körde de över Per-Ols i Fagerstahallen och vann med 8–3.

Fagerstalaget har växt sedan dess och blivit bättre och bättre för varje match. I sista omgången fick man 4–4 borta mot samma Skälby.

Per-Ols hade 4–2, men tappade till oavgjort.

– Det är hit vi har varit på väg och nu är vi här. Jag tror att vi har en stor chans att ta det här, säger Per-Ols-tränaren Per Johansson.

Matchen börjar klockan 16.00 och du kan följa den här

Mer läsning

Annons