Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalplatsen: Det står mellan två lag

Per-Ols tröttade ut FC Europa Juniors i lördagens match i kvalet till kvalserien.

Annons

Per-Ols gick runt på tre femmor hela matchen mot gästerna, som kom till Fagersta med endast fyra avbytare med sig. I första perioden hängde bortalaget med och tog ledningen två gånger om, och hade 1-2 efter första.

De två målvakterna storspelade i sina burar och hemmakeepern Mats Karlsson inledde drabbningen med en fantastisk dubbelräddning efter någon minuts spel.

- Trots underläget så var det ingen fara, säger Per-Olstränaren Per Johansson och fortsätter:

- Vi hade det under kontroll.

Per-Ols malde på i andra mot ett motståndarlag, som blev tröttare och tröttare. Säsongsdebuterande Per Karlsson rundade kassen tidigt och hängde kvitteringen i nättaket. Strax senare drog Eric Hult in 3-2 från distans.

Per-Ols hade lägen till fler mål, men det dröjde till aktens slutskede innan man drog ifrån ytterligare. Simon Granquist petade in en retur innan Emanuel Vantaa avslutade ett vackert samspel med Daniel Snickars till 5-2. Hemmalaget hade sedan full kontroll i sista perioden och gästerna var aldrig nära att hota.

Senare på lördagskvällen besegrade Skälby IBK Västerås IBS U hemma med 7-6. VIB hade ledningen, tappade, men kvitterade till 6-6 med halvminuten kvar. I slutsekunden avgjorde emellertid Skälby. Per-Ols ligger dock före, tack vare bättre målskillnad. På söndag avgörs det och för Per-Ols del gäller det att inte förlora.

Mer läsning

Annons