Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalspel utan landslagstjejen

”Nu väntar matcher som betyder väldigt mycket, så det här ska bli skoj".

Annons
Ida Hyttinen missar första matchen i kvalserien.

Ett av målen för säsongen är uppfyllt för Västanfors IF. Det var att nå slutspelsserien som kan ta laget till division 2.

– Nu väntar matcher som betyder väldigt mycket, så det här ska bli skoj, säger Västanforstränaren Pelle Olander.

Västanfors har skaffat sig ett riktigt bra läge inför säsongens tre sista matcher. Inför avgörandet ligger VIF tvåa i serien.

I den första matchen, som spelas på Fagerliden på lördag, väntar nu Skyllbergs IK som har ett klart besvärligare läge om laget vill vara med och slåss om en plats som etta eller tvåa, och som innebär spel i division 2 nästa sommar.

– Det är väl lite av Skyllbergs sista chans. Förlorare de, får de väldigt svårt att utmana om första- och andraplatsen, säger Olander.

– Jag tycker att det känns bra för vår del. Vi haft bra träningar den här veckan. Plus att vi gjorde en bra match mot Nora senast, och vi har vunnit två gånger mot Skyllberg i sommar.

Tyvärr får Västanfors klara sig utan F16-landslagsspelaren Ida Hyttinen som är på landslagsuppdrag på Gotland. Sverige möter Norge fredag och söndag.

– Men vi får tillbaka Helena Löwdahl som saknades senast. Och sedan är alla spelare tillgängliga för spel, säger Olander.

I nästa omgång av serien möter Västanfors Sköllersta IF.

Läs mer: Här finns spelprogram för kvalserien

Annons