Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen inför avgörandet

”Det viktigt att vi inte fokuserar för mycket på Sköllerstas spel, utan vi ska fokusera på att göra en bra prestation”.

Annons

På söndag kan Västanfors IF bli klart för division 2. För det krävs en poäng i hemmamatchen mot Sköllersta IF. Då är avancemanget klart.

– Vi i laget är verkligen laddade för att göra en bra match. Och vi ska göra vad vi kan för att göra en bra prestation, säger lagkaptenen Lina Nilsson.

Västanfors IF är snubblande nära en plats i division 2. När två matcher återstår av slutspelsserien är allt som krävs en poäng till. Då är avståndet till Sköllersta ointagligt.

Men det finns en viktig hake. Sköllersta vann båda mötena i grundserien. Vid sitt förra besök på Fagerliden vann Sköllersta med 2–0 och på sin hemmaplan vann Närkelaget med klara 4–1.

– I de två matcherna hittade Sköllersta vägar igenom oss lite väl enkelt. Så vi kanske får ändra lite på vårt spel. För att överraska och göra det lite svårare för dem, säger Lina Nilsson.

Västanfors har blivit bättre och bättre under säsongen. Spelet har blivit allt mer stabilt och att nå säsongens första mål, en plats i slutspelsserien, var inget problem.

– Vi har blivit mer samspelt som lag under säsongen. Och det känns som att vi orkar hålla i gång i 90 minuter, säger Nilsson.

– Visst, vi har haft en del svackor i matcherna. Men de har varit korta. Samtidigt är det viktigt att vi inte fokuserar för mycket på Sköllerstas spel, utan vi ska fokusera på att göra en bra prestation.

Ettan och tvåan flyttas upp till division 2. IF Eker Örebro är redan klart för avancemang. Sedan står då kampen mellan Västanfors och Sköllersta.

– Vi i laget är verkligen laddade för att göra en bra match, och vi vet att vi kan göra det, säger Nilsson.

– Men det kommer att vara nervöst på söndag. Jag är alltid nervös inför matcherna.

Läs mer: Spelprogram och aktuell tabell finns här

Läs mer: Tre mål första kvarten i Västanfors slutspelsmatch

Mer läsning

Annons