Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen redo för seriesuveränen

”Det var en bra känsla redan innan matchen, och det har känts bra på slutet”.

Annons
Linus Sundström, lagkapten i Masarna.

Kampen om slutspelsplatserna i elitserien i speedway är stenhård. På tisdagskvällen möter Masarna serieledande Rospiggarna på Avesta motorstadion. Masarna ligger just nu fyra, och har den sista slutspelsplatsen.

På torsdagskvällen gjorde Maskaptenen Linus Sundström rent hus för sitt allsvenska lag Valsarna, som hemmabesegrade Griparna med 49–41. Sundström vann samtliga sina fem heat och plockade hem 15 poäng – av 15 möjliga.

– Det var en bra känsla redan innan matchen, och det har känts bra på slutet, berättar Maskaptenen.

Läs mer: Sundström om lag-VM

Anledningen till lyftet är enligt Sundström en kortare andhämtning. Något som speedwayförare inte är bortskämda med. Från början var avbrottet ofrivilligt, efter en krasch under en match med sitt Gdansk i juni. Den gjorde att han vilade i elitseriematchen mot Lejonen och sedan inte heller kört i den polska ligan under juli månad.

– Det har varit lite lugnare ett par veckor nu och jag har fått ladda batterierna. Det var struligt med krascher, motorer och lite allt möjligt innan det. Det var bra att få ett break och samtidigt fått tid att fundera på lite annat också, det har varit skönt. Nu ser jag fram emot resten av säsongen, det ska bli riktigt kul, säger Sundström.

Läs mer: Mas tog guld i lag-VM

I slutet av maj blev han också pappa för första gången. Något som han tror kan ha haft en positiv effekt.

– Jag vet inte. Det har säkert påverkat utan att man själv tänker på det. Men det är framförallt skönt att det finns något annat som tar fokus. Jag har väl alltid varit en sådan som haft svårt att släppa speedwayen. Det har varit speedway 24 timmar om dygnet även när jag inte kört. Nu finns något annat som tar upp ens tankar och tid.

Även på söndag står Sundström över ligamatchen i Polen, och kan därför redan nu rikta fullt fokus mot den kokheta matchen mot Rospiggarna på tisdag kväll. Där ligger viktiga poäng i slutspelsstriden i potten.

– Ja, verkligen. De slog Piraterna borta … som inte förlorat någon hemmamatch tidigare. Det är klart det blir tufft. Även om vi har förlorat de senaste matcherna så har det varit knappt. Men det är fortfarande förluster och det ger inga poäng, säger Sundström.

Innan seriestarten var det uttalade målet för Masarna att klara ett nytt elitseriekontrakt. Men laget har överraskat allt och alla under serien. Nu erkänner kaptenen att det till och med vore trist att missa slutspelet.

– Vi är ju på en slutspelsplats och har varit hela säsongen så nu vore det ju jättesurt att tappa den platsen. Vi har det i våra egna händer och det är bara upp till oss nu, säger Linus Sundström.

Aktuell tabell finns här

Tisdagens lag, Masarna1. Przemyslaw Pawlicki

2. Kim Nilsson

3. Krzysztof Kasprzak

4. Joonas Kylmäkorpi

5. Adrian Miedzinski

6. Linus Sundström (K)

7. Ludvig Lindgren

Rospiggarna

1. Jason Doyle

2. Jacob Thorssell

3. Andreas Jonsson (K)

4. Timo Lahti

5. Martin Vaculik

6. John Lindman

7. Krzysztof Buckowski

Mer läsning

Annons