Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagledare Bäckström: ”Han vill bara skjuta över pressen på oss”

Masarna inleder elitserien mot Ikaros Smederna den 3 maj. Då är Masarna favoriter. Åtminstone om man ska tro Smedernas lagledare Jimmy Jansson, som skickade en passning till Masarnas lagledare Stefan Bäckström.”Ni har bra form på era förare, det har inte vi”, sade Jansson.

Annons
Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

Sex av åtta lagledare i elitserien tippade Masarna sist. En tippade Ikaros Smederna, och det var inte Masarnas lagledare Stefan Bäckström. Han tippade ”inte Masarna”.

Men efter speedwayupptakten på Friends Arena på tisdagen fick Masarnas premiärmöte med Ikaros Smederna en ny vändning.

Läs mer: "Man är lite splittrad"

Eskilstunalagets ledare Jimmy Jansson höll inte igen med kritiken över hur några av lagets förare startat säsongen. Framför allt en av lagets utländska stjärnor, slovenen Matej Zagar, som Jansson i höstas själv utnämnde till årets nyförvärv i laget.

– Hade jag fått den här frågan i dag så hade jag inte lyft fram honom. Vi visste lite vad han är för typ av personlighet. Vi kände att vi ville ha lite mer fart och fläkt i truppen och det ser vi ut att få med honom, sade Jimmy Jansson. Och fortsatte:

Läs mer: Han få kan få sitt stora genombrott

– Vi trodde väl att han skulle kunna vara det stora nyförvärvet, men nu har ju säsongen börjat och just nu är vår utlandsreserv Lebedevs betydligt närmare startelvan än det Matej Zagar är. Form är en dagsfärsk vara och det har vi inte sett från honom, konstaterade Jansson.

Som inte gav slovenen någon självklar plats i laget till premiären mot Masarna den 3 maj.

– Det är de sju bästa som ska köra, vad de heter spelar ingen roll. Om han åker och tar tre eller fyra poäng i Polen så är det inget som säger att han ska köra in 15 poäng Eskilstuna, förklarade Jansson, som inte heller var nöjd med danske Kenni Larsens säsongsstart.

– Han har startat säsongen katastrofalt, men han hittar runt i Eskilstuna i alla fall.

Jonsson avslutade också med en passning till Masarnas lagledare:

– ”Tosse”, det är kanske Smederna som skulle ha varit längst ned på den där listan. Ni har bra form på era förare, vi har inte så bra form på våra.Stefan Bäckström själv tog dock det hela med ro och lade ingen större vikt vid Jimmy Janssons utspel.

– Han vill bara skjuta över pressen på oss. Det är dom som har hemmabana och dom som har kört några år i elitserien. Det är dom som har pressen på sig och det står ganska klart och tydligt att vi är tippade sist, säger Bäckström.

Som samtidigt ändå är lite förvånad över att hans Masarna är så pass nederlagstippade av de andra lagens ledare.

– Jag kan känna, för min egen del tillsammans, att någon kanske skulle tippat oss något snäpp högre. Vi tycker inte att vi är det lag som ska åka ur i år. All respekt för de andra, men jag tror på det här laget, förklarar Bäckström.

Annons