Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långläger ska ta Södra till toppen

Sex träningspass. Två matcher. Ett läger på fem dagar. Det är receptet som ska ge Fagersta Södra en boost inför den stundande division 4-säsongen.– Nu kan vi nöta detaljer i lugn och ro, säger tränaren Nicklas Blomqvist.

Annons
Martin Metsomäki.

Fagersta Södra har gått fram som en ångvält på försäsongen och, bland annat, vunnit mot två division 3-lag. Försäsongens facit gör att Södra ser ut som ett topplag på förhand. Nu ska de ladda som ett.

Mellan onsdag och söndag befinner sig truppen i Uppsala på ett tufft och intensivt träningsläger. Sex träningspass, två träningsmatcher och ett antal teoripass står på menyn.

– Man hinner gå igenom många olika saker. Det är två veckors träning vi gör på fem dagar, säger Blomqvist.

Kommer det här ge en boost inför seriepremiären?

– Det hoppas man väl naturligtvis. Vi ska släppa lite på den tunga träningen och över lite mer på snabbhet nu, säger han och tillägger:

- Sen ska vi ha lite roligt också…

Dubbla matcher mot division 4-laget Gimo IF väntar. Först på fredag, då lagen ställer upp med mer U-betonade lag. Och sen ett returmöte på lördagen, där båda väntas matcha sitt starkaste manskap.

– Sen kommer det givetvis bli spelare som får dubblera, säger Blomqvist.

Det har som sagt sett väldigt vasst ut i matcherna hittills. Hur är känslan inför lägret och sen seriespelet?

– Den är bra. Det känns som att det är ett väldigt ”go” i hela föreningen. Men det gäller att vara ödmjuk. Det har gått jäkligt bra prestationsmässigt och resultatmässigt, men vi måste jobba vidare på saker som kanske inte funkat riktigt ännu.

Ett tecken på att det just är ett väldigt driv i Fagersta Södra är att laget lyckas åka på läger trots att tre av lägerdagarna är vanliga vardagar, där spelare normalt sett har arbete eller studier att sköta.

– Vi är 29 man i truppen. Alla 29 har inte möjlighet att åka med hela tiden. 20 åker ner på onsdagen sen kommer resten på fredag, säger Blomqvist.

Hur har ni lyckats få loss 20 spelare mitt i veckan?

– Det är bara att ta ledigt från jobb och skola, säger Blomqvist med ett skratt.

Värt att notera är att Martin Metsomäki, som varit skadad under en längre tid, snart är tillbaka i träning och kommer att åka med på lägret.

Läs mer om Södra:

Metsomäki fortsätter i Fagersta Södra . Här är oddsen på Södra och SSK . Södraspelare blickar mot toppen .

Mer läsning

Annons