Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck om tiden som misstänkt: ”Speedwayen har gjort att jag hållit ihop”

Antonio Lindbäck avslöjar att han knappt har velat gå upp ur sängen vissa morgnar.

Annons

Lindbäcks advokat, Åke Broné, meddelar under onsdagen att förundersökningen lades ner den 15 augusti och nu uttalar sig speedwaystjärnan i Expressen om hur det har varit för honom och hur det känns nu.

– Det känns helt fucking jävla underbart, säger Antonio Lindbäck.

Det var i slutet av maj i år som Lindbäck greps under uppmärksammade omständigheter efter en elitseriematch mellan Indianerna och Lejonen. Polisen klev in och grep honom direkt efter matchen och detta skapade stor uppståndelse. Något som flera parter har kritiserat myndigheten för. Bland annat Lindbäcks manager Mattias Fahlström var kritisk till hur myndigheterna hanterade situationen, skriver Expressen .

– Vi har hela tiden trott att det skulle bli så här eftersom vi visste att det inte fanns något, men det var ovisst så länge det pågick. Nu kan vi gå vidare och bara fokusera på det vi ska fokusera på, säger Fahlström.

Hur har det påverkat honom?– Jag tycker inte att det har påverkat tävlandet nämnvärt. Han har kört väldigt bra. Men det har ju funnits en osäkerhet. Han har mått jättedåligt över det här, mycket på grund av att vi inte har kunnat uttala oss på grund av förundersökningssekretessen. Vi har vetat saker som vi tyvärr inte kunnat säga. Men nu verkar de ha tagit sitt förnuft till fånga.

Läs mer: Förundersökningen läggs ner

Nu visar det sig att det utredningsmaterial som funnits inte räcker för att bevisa brott.

– Det känns helt fucking jävla underbart. Fy fan, det där har varit väntat. Jag vet mycket väl vad jag har gjort. Och nu vet alla att det är över. Det har varit jobbigt. Det är speedwayen som har gjort att jag har hållit ihop, att man fått fokusera på annat. Vissa dagar har man absolut inte velat gå upp ur sängen. För mig och för min familj är det skönt att det är över. Även om jag vet att jag är oskyldig, så är det väldigt obehagligt bara att det ligger en anklagelse över mig. Nu är det borta. Nu kan jag fortsätta med mitt liv och gå framåt och göra det jag ska göra, säger Lindbäck.

Han fortsätter:

– Jag hade velat gå ut och tacka alla som har stöttat mig och berätta min historia. Man får inte säga något. Det har varit väldigt jobbigt. Nu kan jag tacka alla som har hjälpt mig under den här tuffa tiden, säger han.

Mer läsning

Annons