Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström nöjd med landslagshelgen

Trots uteblivna topplaceringar under helgens landslagsuppdrag var Norbergs CK:s Saga Lindström nöjd med sina insatser. Och nu väntar en ny utmaning för multicyklisten.

Annons
Saga Lindström var mer än nöjd med landslagsuppdragen.

Norbergs CK:s Saga Lindström körde i helgen med juniorlandslaget i norska Halden. Hon inledde med ett tempolopp där hon slutade på 14:e plats – och Lindström var mer än nöjd.

– Tempo har inte varit min starka sida, men den senaste tiden har det varit riktigt kul. Jag är väldigt nöjd, säger hon.

Under lördagen följde Lindström upp det starka tempoloppet med ett GP-lopp där det blev en 12:e plats.

– Det var en kort bana inne i staden som var ganska kurvig. I den första kurvan blev det en vurpa där en svensk tjej ramlade, säger Lindström och fortsätter:

– Men det var grym lagkörning i GP-loppet. Möjligen det roligaste loppet på hela året.

Helgen avslutades med ett linjelopp där Lindström kom in på 14:e plats. Då körde juniorerna tillsammans med dameliten på en fyra mil lång bana över två varv. Och trots att banan var riktigt tuff var det också en välkommen utmaning för NCK-cyklisten.

– Det var en av de jobbigaste banorna jag har sett här. Jag trodde inte att de fanns så nära. Det var riktiga stigningar. Inte bara backar, utan stigningar. Sedan var det serpentinvägar neråt, det kändes som Mallorca. En riktigt tuff bana, men även en av de roligaste tävlingarna. Det har verkligen varit en toppenhelg.

Landsvägssäsongen är nu slut och Saga Lindström ska återigen inrikta sig på velodromcyklingen, där hon också representerar Sverige i landslaget. Och trots att hon har kört otroligt bra på landsvägstävlingar den senaste tiden ser hon nu fram emot velodromsatsningen.

– Jag kan kombinera det bra, men nu är jag taggad för velodromsäsongen. Jag ska på tävling i Danmark i november. Men jag ska hålla i gång vinterträningen för landsvägscyklingen också eftersom jag kommer att köra i damelit nästa år.

Mer läsning

Annons