Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lintzén först i mål

Nina Lintzén vann Kristinaloppet.

Annons

Nina Lintzén, Årsunda, har vunnit många gånger förr i Norberg. Men frågan är om hon någon gång tidigare har varit så överlägsen som hon var i lördagens Kristinalopp.

Direkt efter starten på Torget satte Lintzén upp en fart som ingen av de andra åkarna kunde matcha. Drog ifrån meter för meter och hade vid spurtpriset i Nordansjö, efter åtta kilometers åkning, en ledning på över minuten.

I mål var Lintzén drygt tre minuter före tvåan Elin Karlsson, Tureberg, och ytterligare minuten snabbare än trean Kajsa Snihs, IK Jarl Rättvik. Camilla Johansson, Norberg, var bästa lokala åkare. Hon åkte in på tionde plats, drygt 16 minuter efter Lintzén.

– Jag hade bestämt mig för att göra mitt eget lopp i dag. Men det var tungt, riktigt tungt i spåret, säger Lintzén.

Lintzén, som nu tog nu sin tredje seger i Kristinaloppet, är något av långloppsspecialist och ingår i långloppsteamet Skiproam som startades inför den här säsongen. Ett långloppsteam med bara kvinnliga åkare.

– Det här är en del i min uppladdning inför Vasaloppet, och i dag åkte jag utan fästvalla. Det gick bra, säger Lintzén som kommer till start även i söndagens Engelbrektslopp.

Jörgen Hjerpe

Mer läsning

Annons