Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIVE: Per-Ols IBF–Västerås IBS

"Vi ska vara med och slåss om förstaplatsen".

Annons
Per-Ols laddar inför kvalet, från vänster Patrik Engzell, Jonas Sandberg, Daniel Snickars, Jani Muntila (med blocket i knäet) och Eric Hult.

I kväll drar förkvalet till division 1 i gång. Per-Ols möter Västerås IBS hemma. Storsatsande Per-Ols gick halvknackigt under hösten och chansen till serieseger försvann före juluppehållet.

Efter årsskiftet har laget dock gått som tåget och vunnit samtliga matcher, fram till den sista omgången, då Skälby hämtade in 2–4 till 4–4 och stoppade Per-Ols segersvit.

Tränarna har sedan tidigt i höstas pratat om att laget ska vara som bäst i slutet av säsongen. ”Vi är på rätt väg”, har det låtit hela tiden. Nu är vi där, i slutet av säsongen, och Per-Ols är ett bättre lag än i höstas.

Till exempel blev det en 3–8-förlust i hemmamatchen mot Skälby IBK i november, en match där Per-Ols var chanslöst. I sista omgången fick man 4–4 med mersmak borta mot samma lag.

En förklaring till framgångarna är nyförvärvet Jani Muntila, vars intåg i laget enbart varit positivt.

– Jag har ingenting att jämföra med, men jag tror mer att alla tagit sig i kragen och gjort sitt yttersta, menar Muntila, som gjort 12+3 på sina sju matcher.

Förkvalet blir nog ruggigt spännande:

– Om vi sköter vårt, fortsätter vår gameplan och klarar oss från skador så ska vi vara med och slåss om förstaplatsen. Målet är givetvis att gå upp. Vi har slitit för det här och har visat att vi har där att göra.

Per-Ols har hemmamatch också i den andra kvalomgången, den matchen spelas på lördag och då gästar Europa Juniors Fagerstahallen.

I den sista omgången, som spelas den 22 mars, möter Per-Ols Skälby på bortaplan.

Matchen börjar klockan 19.00 och du kan följa den här

Annons