Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lojt FAIK föll i derbyt mot Avesta

Fagersta AIK slarvade bort segern i derbyt borta mot Avesta BK. Hemmalaget kunde vinna med 4-3 (1-0, 0-0, 3-3). Även om det var spännande till slut så var det inget derby som går till historien. Avvaktande spel och inga tuffa tag gjorde att det kändes avslaget rakt igenom.

Annons
Erik Fredriksson försöker trycka in pucken, dock utan resultat den här gången. Fredriksson satte lite senare FAIK:s 1-1-mål.

ISHOCKEY. Det började lite avvaktande från båda lagens sida när Avesta och Fagersta möttes i det fjärde derbyt för säsongen. FAIK fick ett ledningsmål bortdömt efter tio minuter.

Det blev i stället hemmalaget som kunde ta ledningen dryga elva minuter in i matchen. 1-0 Tobias Eriksson efter lite lamt försvarsspel av FAIK. En olycka kommer sällan ensam. FAIK:s Stefan Carlberg åkte på en fem minuters utvisning och matchstraff bara minuten efter hemmamålet.

En utvisning som gjorde att tränare Alf Spolander fick plocka om en del i laget. Man klarade dock att spela en man kort under fem minuter och den första perioden slutade 1-0.

I den andra perioden handlade det mest om utvisningar. Skotten var jämt fördelade mellan lagen och inget lag lyckades göra något mål. Utvisningarna till trots så var det aldrig tal om några riktigt tuffa tag.

Läs mer i måndagens tidning.

Annons