Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala framgångar i Midnattssolsrallyt

Hans-Åke Söderqvist blev klassetta och Mikael Wisti kom på en åttondeplats i det totala.

Annons

Rallyklassikern Midnattssolrallyt pågick hela helgen och det var ett stjärnspäckat startfält i år när första start gick i Vimmerby.

En av våra lokala stjärnor, Hans-Åke Söderqvist, var där med sin alltid lika populära BMC Cooper S, bilen annars känd som ”hundkojan”.

– Det går inte vinna totalen med en sådan bil, man kan inte direkt slå en Porsche. Men brukar få vågen av publiken ibland när man kör förbi, säger Hans-Åke Söderqvist.

Men hundkojan var inte bara där för att visa upp sig för publiken – det skulle köras snabbt också. Föraren från Norbergs MK, Hans-Åke Söderqvist och kartläsaren Robin Sanell, Anderstorp RC, gasade sig till en förstaplats i sin klass. 67-plats räknat över alla tävlande.

– Vi hade tyvärr bara en annan bil i vår klass men vi kom nog fyra totalt om man räknar med alla andra bilar från 1965, säger Hans-Åke Söderqvist.

– Vi krigade väldigt mycket, det var tufft motstånd och vi fick åka fullt ös. Jag är 73 år gammal så man blir lite svettig av sånt, säger han.

Av de lokala förarna var det Mikael Wisti från Fagersta MK, tillsammans med kartläsaren Jan Skoglund från MSK Hammaren, som körde absolut snabbast.

Det räckte till en åttondeplats totalt och en tredjeplats i sin klass.

Totalsegrare blev Kenneth Bäcklund från Vara MK som var drygt tre och en halv minut före Mikael Wisti.

Mer läsning

Annons