Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala löpare har chans på en tätplats

Fredagens jaktstart blir avgörande.

Annons
Lovisa Jonsson och Rasmus Elmertoft, NOK, ligger bra till i sina klasser.

Regn och blåst drabbade de tidigt startande under O-ringens fjärde etapp på fjället ovanför Lindvallen. Senare på dagen blev det betydligt trevligare.

Den fjärde etappen är viktig för positionerna inför fredagens avslutande jaktstart, speciellt för de som ligger långt fram i sammandraget i sina klasser.

Fagerstas Maria Bylund fortsätter att imponera i Challenge D10. I dagens masstart blev det en ny fin andraplats för Maria som var med i tättrion under halva banan. Men på en långsträcka mitt på banan drog starka Elina Rönnlund från Umeå ifrån.

Maria, i sällskap med Anna Larsson från Älvsjö, höll bra tempo där Maria drog mest hela tiden. På vägen ner genom skogen från fjället kunde Maria rycka till sig initiativet och med en härlig spurt försvara andraplatsen med två sekunder.

På fredagen har Elina Rönnlund ett näst intill ointagligt försprång, men Maria på tredje plats totalt har ett bra utgångsläge för att avancera, bara 1,5 minuter efter andraplatsen.

På andra plats totalt ligger OK Hedströmmens John Vallin i H80. John, som på torsdagen startade tidigt, stördes av dimman och regnet men klarade sig bra till näst sista kontrollen där det blev en förarglig bom och han slutade sjua på etappen. Tyvärr är han lite långt efter ledaren i klassen, men får rikta in sig på att försvara andraplatsen.

För OKH:s andre duktige veteran, Ragnar Eriksson i H75, blev det go’natt i dimman. Ragnar hoppade över en kontroll på slutet och blev därmed diskad.

NOK:s Lovisa Jonsson hade en riktigt bra dag. Bara en bom mitt på banan i ett i övrigt stabilt lopp medförde en finfin fjärdeplats i D20. Lovisa avancerade nu till åttonde plats och med chans att klättra ytterligare på avslutningen.

På sjunde plats inför sista etappen har vi tre löpare. FOK:s Edvin Berggren i H12 kort blev tia på etappen. NOK:s Malin Björkkvist i Challenge D5 bommade tredje kontrollen från slutet tappade tid, men ligger sjua. Likaså Rasmus Elmertoft, NOK i 2-days, som bara omfattar torsdagen och fredagen. Rasmus var nöjd med sin löpning och har hopp om att knipa några placeringar på fredagen.

Ja, det har nog många andra också. Då blir det mera vanlig orientering i skogen i stället för på fjället.

Mer läsning

Annons