Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala vinnare i Sälen

”Jag vågar nästan inte tro att det är sant”.

Annons
Maria Bylund, Fagersta OK.

Vilken överraskning – Maria Bylund, Fagersta OK knep totalsegern i sin klass, Challenge D10 när O-ringen avslutades i Sälen. Flera andra av våra löpare lyckades också riktigt bra i den tuffa terrängen vid Lindvallen.

Men Maria vågade länge inte tro på att hon var först över mållinjen. Ledarinnan i klassen gick ju ut långt före, men återigen besannades den gamla sanningen att det inte är över förrän det är över.

Elina Rönnlund hoppade över en kontroll och var därmed diskad. Maria gick ett stabilt lopp, kom snabbt ifatt tjejen som startade närmast före. De följdes åt en bit men tog olika vägval och sedan var Maria ensam. Utan bommar kunde hon knipa en oväntad, men desto roligare, seger.

– Jag vågar nästan inte tro att det är sant, säger hon efter en suveränt bra genomförd vecka. Som extra krydda på moset blev det också etappseger för Maria.

Etappseger och slutseger blev det också för OK Hedströmmens Tova Jonsson i Open 1. Tova orienterar inte så mycket, dans och fotboll är huvudgrenarna, men O-ringen är ett måste för hela familjen. Nu blev det alltså etapp- och slutseger sista dagen.

När O-ringen avslutades var det i mer vanlig dalaterräng. Kuperat och många myrar sög musten ur redan möra ben. John Vallin, OK Hedströmmen behöll sin andraplats i H80. Ett stabilt lopp gjorde att John kunde hålla undan för jagande konkurrenter.

NOK:s Lovisa Jonsson fortsatte sin klättring i D20. Tredje tid på etappen innebar att Lovisa avancerade tre placeringar och slutade femma.

–Vad roligt, och skönt att orienteringen gick så bra, sa en jätteglad Lovisa Jonsson.

Edvin Berggren, Fagersta, hade lite oflyt. På slutet sprang han förbi en kontroll och fick vända tillbaka en lång sträcka och tappade en placering. Han trodde att han tappat mycket mer men blir gladare när han ser att han slutade åtta.

NOK:s Malin Björkqvist höll sin sjundeplats i Challenge D10 efter ett nytt bra lopp, samma placering som Rasmus Elmertoft i 2-days Difficult.

Ja, det var många som tyckte det var tufft på slutet. Men för elitsegrarna Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou såg det ut att gå lätt. Tove, vårt stora hopp när VM inleds om några veckor vann alla etapperna, något som bara en, Helena Jansson, klarat av förut i elitklasserna. Något att sträva efter när O-ringen avgörs i Värmland nästa år.

Här finns alla lokala resultat

Tove Jonsson, OK Hedströmmen.
Edvin Berggren, Fagersta OK.
Tove Alexandersson, Stora Tuna, vann damernas elitklass.

Mer läsning

Annons