Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundmarks tuffa start i ungdoms-OS

Clara Lundmark fick en otroligt tuff start i ungdoms-OS.Norbergscyklisten kom på 52:a plats av 69 tävlande i tempoloppet.- Jag känner mig väldigt trött och sliten, skriver hon i ett sms till Fagersta-Posten.

Annons
Clara Lundmark under tempoloppet på ungdoms-OS i Tbilisi, Georgien.

Norbergstjejen Clara Lundmark är på plats i Georgiens huvudstad, Tbilisi, för att delta i ungdoms-OS.

Men starten kunde ha börjat bättre för supertalangen. På tempoloppet, där 69 cyklister deltog, kom Lundmark på 52:a plats. Enligt Lundmarks pappa, Tomas Lundmark, ska värmen ha varit mer eller mindre outhärdlig och temperaturen ska ha uppgått till närmare 37 plusgrader.

- Det var ju tre svenska tjejer som ställde upp i tempoloppet och ingen av dem var speciellt nöjda, mycket på grund av värmen, säger han till Fagersta-Posten.

Förutom Clara Lundmark så tävlade även hennes två landslagskollegor, Johanna och Maja Johansson. De kom på 33:e respektive 44:e plats i tävlingen.

Hur mådde Clara efter tävlingen?

- Hon fick troligtvis solsting med kraftig huvudvärk efteråt, säger pappa Tomas Lundmark.

I ett sms skriver Clara Lundmark bland annat följande:

- Jag känner mig väldigt trött och sliten.

Hennes tid blev 15 minuter och 26 sekunder. Med den tiden var hon en minut och 13 sekunder efter segraren, Elena Pirrone från Italien.

På torsdag kommer nästa chans för Norbergstjejen - då väntar ett linjelopp för Clara Lundmark och hennes landslagskollegor.

Mer läsning

Annons