Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad tävling trots sabotage

”Vi har haft många frivilliga som ställt upp för att vi skulle kunna genomföra tävlingen”.

Annons
Unga hoppare på plats i backen.

Fagersta backhopparklubb arrangerade tävlingar under helgen. Totalt var det 35 hoppare som tävlade i dagarna två. Det blev flera pallplatser för Fagersta backhopparna under helgens tävlingar.

Trots sabotage och ett kraftigt snöfall natten till söndagen kunde Fagersta backhopparklubb få till mycket bra backtävlingar under helgen. Det som var positivt med tävlingarna var att hela nio hoppare kom från hemmaklubben. Roligt också att tre tjejer Elin, Sara och Maja Ernebrink gjorde tävlingsdebut.

Tävlingsledare Elin Noren var mycket nöjd med de båda tävlingsdagarna:

– Vi har verkligen haft många frivilliga som ställt upp för att vi skulle kunna genomföra tävlingen efter sabotaget och snöfallet. Det blev perfekta förhållanden och deltagarna visade prov på bra hoppning.

För hemmahopparna blev det en andra plats för Albin Lindblom i 30-metersbacken både lördag och söndag. Tredjeplatser blev det för Gustav Rönning i 10-metersbacken. Där var Joel Piniaha sjätte man.

Samma placering fick Nibil Almar i 20-metersbacken. För Sara Eldebrink blev det en fjärdeplats i 10 meters backen där Elin var sexa.

Nu väntar ytterligare en tävling i hemmabacken för Fagersta hopparna om tre veckor då Flying Tigers avgörs i Fagersta.

Läs mer: Resultat från tävlingen finns här

Annons