Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mai: "Jag saknade förtroende"

Det har gått ett dygn sedan Khoa Mai fick sparken som A-lagstränare i Fagersta Södra. Här ger han sin version av beslutet.

Annons
Khoa Mai har lämnat jobbet som A-lagstränare i Fagersta Södra.

Både Khoa Mai och assisterande tränaren Thomas Pettersson fick under söndagseftermiddagen beskedet av sportchefen Peter Trsavec att de var befriade från sina arbetsuppgifter. De fem raka förlusterna under höstsäsongen blev helt avgörande för beslutet.

FP: Var det rätt beslut av Trsavec?– Han är ju sportchef så han är tvungen att ta sådana här beslut. Jag förstår honom, något måste göras. Så det accepterar jag, säger Khoa Mai.

Hade du velat fortsätta säsongen ut?– Jag var beredd att fighta på. Men jag kände också att jag saknade lite förtroende av de jag jobbade med. Då blir det svårt också.

Har du känt så länge?– Det är säkert en kombination av de resultat som har varit.

Peter Trsavec sa tidigare under måndagen till FP att han ändå ville ha kvar Mai inom Södra på grund av hans utbildning och kunnande. Men det är inte Mai själv helt säker på att han vill.

– Jag har inte tänkt så långt än, allting är ganska färskt. Vi får se vad som händer. Just nu tänker jag mest pusta ut och repa mig. Vi får se vad som händer framöver, det finns massvis med saker jag vill göra.

Kommer du att följa Södra resten av säsongen i alla fall? Åtminstone på Onsjövallen?– Jag kommer följa laget på ett eller annat vis och jag önskar dem all lycka.

I Mais ställe går nu Robert Kronlund in som huvudtränare resten av säsongen. Han har beskrivits av Peter Trsavec som Västmanlands bästa matchcoach. Och även Mai tror att han kan komma att göra ett bra jobb.

– Han är en erfaren ledare och kommer säkert att göra det bra.

Annons