Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mai misstänker en gräsbluff

Konstgräs eller naturgräs? Det är frågan inför Fagersta Södras match borta mot Västerås BK30. Och Södra själva befarar att BK30 kan bluffa in i sista stund.

Annons
Khoa Mai misstänker att Västerås BK30 kan bluffa angående underlaget i morgon.

Enligt Södras tränare Khoa Mai är det inte helt ovanligt att lag påstår att det ska bli ett sorts underlag – men att det på plats visar sig bli ett annat.

– De (BK30) sa i onsdags att det skulle bli konstgräs. Det visar sig i morgon när vi kommer fram. Men Hallsta körde också den bluffen. Det blev naturgräs fast de sa att det skulle vara konstgräs, säger Mai och fortsätter:

– Jag tycker att det ska vara lite sportmanship så att vi ska kunna planera och förbereda oss. Men kanske är det så att lagen vill mörka så mycket som möjligt.

Södra har tränat på Onsjövallens naturgräs under den regniga vecka som har varit. Men under fredagskvällen ska man träna på Fagerlidens konstgräs för att gardera sig om det skulle visa sig att det blir match på konstgräs under lördagen.

Hur som helst kan Södra räkna med en riktigt svår match. I fjol blev det förlust hemma med 3–1 och borta med 7–3.

– Det blir en tuff match. Kanske en av seriens tuffaste bortamatcher. Men det är press på dem att de ska gå för tre poäng. Vi kan åka dit och försöka anpassa oss efter förutsättningarna. Om vi kan kriga oss till en poäng är det bra. Det är realistiskt, säger Mai.

Mer läsning

Annons