Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mais förklaring till Södras toppläge

I dag spelar Fagersta Södra vårsäsongens sista match hemma mot Surahammars FK. Södra har imponerat under våren och ligger på andra plats inför kvällens omgång.

Annons
Khoa Mai menar att harmonin i laget har varit avgörande för spelet under våren.

Anledningen till topplaceringen? Harmonin och det nya spelsystemet.

– Det är en väldigt bra harmoni i laget. Och pusselbitarna kring spelidén börjar falla på plats. Vi har hittat ett system där vi får ut mycket av laget och som passar spelarnas kvaliteter. De har fått roller som passar dem, säger Södras tränare Khoa Mai.

Är det över förväntan hittills?– Vi har en stor potential i laget. Nu är vi på rätt väg. Men vi tar en match i taget och ser hut långt det räcker. En målsättning var att ha häng där uppe, och där är vi nu.

Ni är också målgladast i serien (29 mål), hur kommer det sig, tror du?– Vi har fantastiska anfallstränare i laget, det är något som vi har avsett tid för och prioriterar. Och vi har en anfallsinriktad spelidé med väldigt duktiga offensiva spelare, säger Mai och tillägger:

– Framåt har det aldrig varit några problem. Men i år kan vi understödja Johan (Adamsson) på ett bättre sätt och anfalla med fler spelare.

Till kvällens match fattas Johan Hagelin, Joakim Larsson, Emil Zoltek och Johannes Körkkö. Däremot gör Jama Hassan comeback i laget efter sin långdragna knäskada.

Mer läsning

Annons