Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måldrottningens ersättare skadad

Lovisa Hedin har tackat för sig i Västanfors. Och i och med en sträckning på ersättaren Cassandra Lövqvist får VIF:s tränarstab huvudbry inför söndagens match.

Annons
Cassandra Lövqvist är tänkt att spela forward när Lovisa Hedin har lämnat laget.

När Västanfors kliver in i höstsäsongen under söndgen borta mot Surahammars FK finns inte målsprutan Lovisa Hedin med. Då har hon nämligen flyttat upp till Umeå, där hon ska studera.

I hennes ställe har Cassandra Lövqvist drillats i forwardsrollen. Men en sträckning i baksidan av ena låret gör att hennes medverkan är osäker.

– ”Cassi” har sett förjäkla stark ut på träningarna och hon var bra i träningsmatchen (mot Avesta AIK). Men hon har en sträckning och har inte tränat den här veckan, säger VIF:s tränare Pelle Olander.

Lövqvist har spelat i anfallet tillsammans med Moa Hjalmarsson, som utmärkte sig med några mål på vårsäsongen. Och den duon ser ut att få fortsatt förtroende under hösten. I alla fall om man får tro Olander.

– De har spelat bredvid Lovisa där framme och det är dem två vi bland annat funderar på. De kompletterar varandra bra och gjorde det bra mot Avesta.

Förutom att Lövqvist förmodligen saknas under söndagen fattas även Emmy Iwarsson, Emma Adolfsson och Lina Vestin. Tränarstaben får alltså tänka till för att få alla lagdelar att bli så starka som möjligt. Men Olander är inte orolig.

– Det positiva är att även om vi kanske har haft lite spridning på antal besökare på träningarna den senaste tiden har vi haft bra träningar med bra intensitet. Det talar för oss när vi sätter ihop laget. Det känns som att många spelare ser fram emot höstsäsongen. Vi kommer att ställa ett bra lag på banan, säger han.

Mer läsning

Annons