Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet som förlängde säsongen

”Bollen skulle bara in och det var ett riktigt viktigt ledningsmål”.

Annons
Josefin Sternebäck, till vänster, och Malin Hellblad jublar.

En poäng var vad Per-Ols IBF ta mot Rönnby Västerås utveckling IBK i den sista match i förkvalserien till det allsvenska kvalet. Och en poäng var precis vad Per-Ols tog under ordinarie tid när det stod 3–3 efter 60 minuter.

Fagerstalaget var i ledningen tre gånger om i fredagskvällens match i Kristiansborgshallen. Men varje gång kvitterade hemmalaget. Den sista kvitteringen kom dock så sent som 19.25 i den tredje perioden.

Så i praktiken var poängen som betyder förlängd säsong redan säkrad när Josefin Sternebäck, på passning från Malin Hellblad, tryckte in ledningsmålet fram till 3–2 för Per-Ols i upptakten av den sista perioden.

– Vi hade ju missat några bra lägen i början av tredje perioden. Så nu skulle bara bollen in och det var ett riktigt viktigt ledningsmål, säger Josefin Sternebäck.

Hellblad hade bollen på högerkanten. Hittade in till Sternebäck som stod omarkerad mitt i slottet. Och drog till direkt. Helt utan chans för hemmakeepern Emma Gullberg.

– Det var i en viktiga fas i matchen. Vi hade ju missat några bra lägen strax innan, säger Sternebäck.

Per-Ols såg ut att ha koll på matchen. Men när Rönnby plockade ut målvakten med minuten kvar kom kvitteringen. Rönnby gick för ytterligare ett mål, som skulle gjort dem till vinnare av förkvalserien. Per-Ols höll dock enkelt undan och tog matchen till förlängning.

Då slog Wilma Hedfors till och såg till Per-Ols vann matchen med 4–3.

– Jag bara laddade och sköt. Skönt att bollen gick in, säger Wilma Hedfors.

I och med segern får Per-Ols spela vidare i ett playoff, bäst av två matcher, och där väntar Karlstad IBF Ungdom, som vunnit 17 seriematcher av 17 spelade den här säsongen i division 2, Värmland. Per-Ols börjar playoff, som är ett första steg på vägen mot allsvenskan, på hemmaplan lördag den 12 mars. Returmatchen spelas helgen efter.

Läs mer:

Läs mer: Aktuell tabell för förkvalserien finns här

Läs mer: Aktuell tabell från division 2, Värmland, finns här

Matchfakta finns här

Annons