Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfest i Fagerstahallen

Per-Ols körde körde över Skultuna

Annons

Efter två raka förluster studsade Per-Olsherrarna tillbaka rejält på lördagen. Skultuna IS hade inte skuggan av en chans, utan Per-Ols vann hemmamatchen med hela 20–2 (5–2, 6–0, 9-0).

Gästande bottenlaget från Västerås chockade Per-Ols inledningsvis. 0–2 efter en spelad minut.

– Tillfälligheter, vi var inte med från start, säger spelande tränaren Mattias Kokkonen.

– Men vi tog oss samman direkt. Per-Ols gjorde tre snabba kassar och fyllde på med två till innan första pausvilan.

– Och efter det var det vår match, menar Kokkonen.– Vi gjorde det bra och fortsatte trumma på. De blev griniga, medan vi var disciplinerade och kalla.Trots dominansen slog inte Per-Ols av på takten. Sista perioden vann man med hela 9-0.- Den här vinsten var viktig för hela gruppen, säger Kokkonen.

–Skönt efter två förluster.

Tränaren lyfter fram förstakedjan, som hade lekstuga med motståndet. En av spelarna som hade det extra roligt var lagkaptenen Daniel Snickars, som satte åtta kassar:

– I dag var det vinst varje gång. Jag fick fina passningar och skotten satt där de skulle.

Även Snickars var lättad efteråt:

– En viktig seger. Det var klasskillnad. Visst att det ska vara skillnad, men kanske inte så här stor. Vi hade roligt där ute medan Skultuna gav upp tidigt och fokuserade mer på domarna.

Per-Ols är med i toppen och på fredag spelas den sista matchen för året, då tabelltrean Västerås IBS väntar på bortagolv:

– Nu njuter vi av den här vinsten, sedan väntar en ny träningsvecka och en tuff match. Det blir mot ett helt annat motstånd och tre poäng där är riktigt viktigt, avslutar Snickars.

Mer läsning

Annons