Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsprutorna söker revansch

Tillsammans har de gjort mer än hälften av Västanfors mål den här säsongen. Men Rickard Hettman och Robin Rebermark menar att de fortfarande har mycket mer att ge på isen.

Annons

Västanfors forward Rickard Hettman har redan nu, med flera matcher kvar i serien, överträffat sitt eget målfacit från den gångna säsongen. I fjol gjorde Hettman 12 mål. I år har det redan blivit 14.

– Halvnöjd är jag väl. Det har inte gått dåligt för mig. Jag är rätt så nöjd, men några fler gånger kunde jag nog ha satt dit bollen, säger Rickard Hettman och fortsätter:

– Jag tror att jag från början hade en bättre försäsong och tränade bättre inför den här säsongen. Jag har en bättre grund. Förra säsongen hade jag lite småskador och var förkyld tre gånger. Det känns bättre i år, och självklart är andra året lättare.

Robin Rebermark å andra sidan stod för 15 mål förra säsongen. I år har han gjort 11. Ett resultat han inte är helt nöjd med.

– Nja, hyfsat. Jag känner att jag skulle kunna ha gjort några fler mål. Jag har gått mållös två matcher, det ska jag inte göra, säger han.

Tillsammans har forwardsparet alltså gjort 25 mål den här säsongen, av Västanfors totalt 46 stycken.

– Det fungerar bra (med Rebermark) och blir bara bättre. Det är vi som ska göra det framåt och det är viktigt att det fungerar. Vi gör inte lika mycket defensivt, men vår roll är att skapa saker framåt, säger Hettman.

– Det fungerar klockrent (med Hettman). Vi är olika som spelare och kompletterar varandra, säger Rebermark.

När Västanfors i dag möter Eskilstuna borta är det upp till bevis för paret igen. Senast lagen möttes, då Västanfors föll hemma med 4–3, gick faktiskt både Rebermark och Hettman mållösa från matchen.

– Vi gjorde ingen bra match förra gången. Det var dåligt väder, men vi kan inte skylla på det. Det var ett riktigt bakslag och vi missade mycket också. Vi förtjänade inte att vinna, säger Hettman.

Hur är motivationen i laget?– Det går inte att göra så mycket annat än att kämpa vidare. Det enda vi kan göra är att försöka vinna resten av matcherna, vi kan ju inte påverka hur det blir för de andra lagen.

Rebermark fyller i:

– Man ska aldrig ge upp, men det ska mycket till om vi ska gå till kval. Vi måste göra vår del. Om Finspång sedan tappar och vi inte gör det vi ska känns det ju surt.

Annons