Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många Fagerstaförare till start

”Det är lite som det var förr”.

Annons
Mikael Wisti laddar för Aprilsprinten.

Vintersäsongen är över för rallyfolket och nu väntar grusunderlag. Suget att tävla tycks var stort då hela 13 ekipage från Fagersta är anmälda till Aprilsprinten i Eskilstuna.

En av närmare 170 anmälda till lördagens sprint är rutinerade Mikael Wisti, Fagersta MK, som precis som vanligt rattar sin Volvo 242.

– Kul att det är så många Fagerstaförare till start. Det är lite som det var förr. När det alltid var många förare från Fagersta med och tävlade, säger Mikael Wisti.

Wisti kör i vanliga fall i den i historiska klassen och för honom är givetvis sommarens Midnattssolsrally något av rallyårets höjdpunkt. Årets upplaga avgörs 24-27 juni. Som vanligt är Västerås huvudort för tävlingen och mycket talar för att någon, eller några, av specialsträckorna körs i den norra länsdelen.

– Det vore kul om Bockhammarssträckan kom med igen, säger Wisti.

Wisti och kartläsaren Bengt Lank fanns i februari med i Svenska rallyts historiska klass. Hade chans på en plats på pallen inför den sista sträckan. Men en krånglande växellåda satte stopp för det.

Växellådan låste sig så jag hade bra treans växel. Surt när det fanns chans till en pallplats, säger Wisti.

Nu ser Wisti lördagens sprint som en del i uppladdningen inför Midnattssolsrallyt. Och test av bilen, inte minst då växellådan.

– Sedan har jag bytt topplock. Nu får motor en jämnare effektkurva från 4 000 till 7 000 varv, man kan väl säga att motorn blir lite snällare, och mer lättkörd, säger Wisti.

Vad tycker du sprinttävlingar?– Det är kul tävlingsform. Bra för publiken som lätt kan följa bilarna. Det negativa är väl att underlaget kan bli sönderkört. Vi ska ändå köra samma sträcka tre gånger, säger Wisti.

Fagerstaekipagen till start

Fagerstaekipagen som är anmälda till Aprilsprinten i Eskilstuna:

Börje Boström/Anton Boström, Stefan Bergman/Peter Knutar, Kalle Bernhardsson/–, Kent Strömgren/Lars Jansson, Elisabet Pettersson/–, Mattias Palmkvist/Rasmus Lindberg, Malin Palmqvist/Mathias Moström, Mattias Lagström/Rickard Forsell, Joakim Öhman/–, Nils Strömgren/–, Martin Lundqvist/Stefan Boberg, Mikael Wisti/Maria Wisti och Andreas Johansson/Anna Wikström.

Mer läsning

Annons