Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart fällde FAIK

Det smällde snabbt för Fagersta AIK borta mot Hallsberg. Redan efter knappt 18 minuter stod det 4–0 till hemmalaget. Och då var det kört för FAIK.
– Det är pinsamt, säger tränaren Mattias Karlsson.

Annons

FAIK:s tunga inledning på säsongen fortsätter. Mot IFK Hallsberg kom den tredje raka förlusten. Och FAIK fick en mardrömsstart – redan inför matchen. Poliskontroller efter vägen gjorde att laget blev rejält försenat till hallen, vilket gjorde att uppladdningen blev stressig för spelarna.

När väl matchen blåstes i gång blev det inte mycket bättre. Tvärtom.

– Vi var inte ens fyra på pucken, det var bedrövligt. Det var pinsamt. De var mycket hetare och åkte mycket mer skridskor. Varför vet jag inte, säger Mattias Karlsson.

Tobias Bergström i FAIK:s kasse tackade för sig efter sitt tredje insläppta mål – efter bara 17 minuter. Men Daniel Bergström fick ingen vidare bra start heller. Han släppte in 4–0 efter bara 43 sekunder på isen.

– Jag förstår honom (Tobias Bergström). Han fick ingen hjälp framför buren. Hallsberg la in pucken och hade trafik framför. Då gick några puckar in. Det var där matchen avgjordes, säger Karlsson.

I den andra perioden kom FAIK ut som ett helt annat lag och reducerade två gånger om genom Jonas Ekegren och Tobias Eriksson.

– Jag sa några väl valda ord till spelarna i pausen. Då var vi på gång. Vi hade frilägen som brändes också. 4–4 efter andra hade varit rättvist, säger Karlsson.

Men när jakten på flera mål skulle komma i den tredje perioden kom i stället flera utvisningar för FAIK-spelarna. Målen uteblev, och lagets tredje raka förlust var ett faktum.

– Jag sa att de skulle pumpa på som i andra perioden. Men vi orkade inte riktigt, vi kom inte in på mål. Jag tjatade på dem hela tiden, så fort de kommer in i anfallszonen ska de skjuta.

Ni sköt 33 skott och gjorde två mål. Hur ser du på det?– Vi har lägen och kan skjuta mycket mer. Men det blir ofta en passning för mycket i stället.

FAIK möter Köping hemma på Fagerliden på söndag.

Mer läsning

Annons