Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna kan drabbas hårt av Smedernas kris

Smedernas djupa ekonomiska kris kan också slå hårt mot Masarna – om laget tvingas dra sig ur efter tisdagens premiär. Något som oroar Masarnas lagledare Stefan Bäckström.– Det känns inte bra. Man sätter ju oss i en prekär situation om de smäller efter den här matchen, säger han.

Annons
Stefan

”Vi är väldigt beroende av publiken just nu. Efter det år vi ta mått och steg. En match i taget”, förklarade Smedernas ordförande Larry Höjer, som inte vet om klubben kommer att köra en match eller flera den här säsongen, till Sveriges Radio Sörmland på onsdagen.

Ett uttalande som både oroar och upprör Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

– Att de säger att de ska ta match för match låter ju inte bra. Jag är orolig och det här känns jobbigt. Det är en smolk i bägaren, förklarar han.

Läs också: Kris hos Masarnas premiärmotståndare – behöver "sjusiffrigt" belopp

En bortamatch mot ett lag som kan komma att dra sig ur kan få en stor ekonomisk konsekvens för Masarna, då hemmamatchen senare under säsongen i så fall inte blir av.

– En hemmatch för oss betalar en bortamatch. Annars finns det ingen ekonomi. Det finns inga andra sätt att hämta pengar för oss, säger Stefan Bäckström och utvecklar:

– Vi har ju förare som vi ska betala för poäng och resor. Det kan bli en riktig smäll för oss om matchen skulle visa sig vara betydelselös i slutänden.

Läs också: Bäckström: "Han vill bara skjuta över pressen på oss"

Smederna–Masarna betecknas också som ett klassiskt derby i speedwaysammanhang. Och Bäckström förklarar samtidigt att han lider med Eskilstunaklubben.

– Vi drar alltid mycket folk mot Smederna och tvärtom. Jag är jättebra kompis med alla i klubben där, och de är viktiga för oss också. Jag hoppas verkligen att de klarar det här både för vår skull och för speedwayens skull. Jag vet att de jobbar febrilt med det, säger Bäckström.

Som ändå inte kan dölja sin frustration över situationen.

– Samtidigt är det inte okej. Har man inte ekonomin ska man inte gå till verket. Det är andra lag som kan bli lidande av konsekvenserna det får om nu inte skulle kunna fullfölja.

Se också: TV: Så tyckte Masprofilerna om Brovallens nya bana

Klart är åtminstone att det blir premiär på tisdag.

– Ja, men det hjälper inte oss tyvärr om det inte blir fler. Det kan ju bli Masarna som åker på enda smällen. Jag hoppas verkligen inte de bara kör matchen på tisdag för att rädda så mycket skulder som möjligt, och så blir det vi som står där med långnäsa. Då skulle jag ta väldigt illa vid mig, säger Stefan Bäckström.

Annons