Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas lagledare om serieöppningen

”Helt sjukt. Det är fantastiskt att få vara med om det här. Det är som en saga. Masarnas lagledare Stefan Bäckström hade svårt att hitta ord efter senaste tvåpoängaren mot topptippade Lejonen på bortaplan”.

Annons
Masledaren Stefan Bäckström.

Lagledare Bäckström och kollega Andreas Sundin har hela tiden trott på sitt lag. Men serieledning efter sex omgångar, nej, det fanns inte ens i Stefan Bäckströms värld.

– Jag trodde kanske att vi skulle vinna två eller tre av de första sex matcherna. Nu åkte vi ner till Gislaved och mötte Lejonen som hade förberett sig väl inför matchen och bland annat tränat på banan tidigare på dagen.

– De har världsförare som Nicki Pedersen, Chris Holder och Kenneth Bjerre. Ändå bara vinner vi. Det är väl ganska bra av ett lag som av många ansågs vara värdelöst innan serien drog i gång, säger Bäckström med en tydlig pik till dem som tippade att Masarna skulle åka ur.

Läs mer: Det finns inget stopp på Maståget

Przemyslaw Pawlicki stod för sin bästa match i Masarna hittills. Han körde fullt, 14+1, mot Lejonen som besegrades med klara 51–39. Övriga tog mellan fyra och åtta poäng och just den poängskörden är ganska signifikativ för Masarna, det vill säga samtliga är oftast med och bidrar. Jämnheten är styrkan.

Serieledning efter sex omgångar. När reviderar ni målsättningen ”nytt kontrakt”?

– Haha, låt mig smälta det här först. Det klart att vi vill gå till slutspel. Det är därför man håller på. Men vi vet att vägen dit är lång. Rätt var det är så vänder det är. Vi kan ju drabbas av skador till exempel, säger Bäckström.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Annons