Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstarten avgjorde derbyt

"Vi tar med oss derbykänslan och tränar inför nästa derby".

Annons
Daniel Snickars och Hannes  Cederfeldt gjorde Per-Ols mål.

I det första Västmanlandsderbyt i innebandyettan blev det förlust för Per-Ols herrar. IBK Köping vann fredagskvällens hemmamatch med 5–2 (3–0, 1–0, 1–2).

Per-Ols har ovanan att inleda matcherna mindre bra. Likaså var det i fredagens bortamatch mot länskonkurrenten IBK Köping. Efter tolv minuter var ställningen 3–0 till hemmagrabbarna.

– Ja, ännu en match där vi inte var med från start, säger Per-Olstränaren Per Johansson.

– Vi var tagna av stundens allvar. Vi hade för stor respekt för Köping. Vi tog inte för oss och väntade på att någon annan skulle göra jobbet.

Den usla starten kostade de tre poängen för Per-Ols. Trots att man senare spelade upp sig så var man aldrig nära att hota Köping. Med lite tur hade dock starten blivit annorlunda.

– Vi hade ett skott i stolpen (Markus Collén), returen studsade rakt ut till en Köpingsspelare, som kontrade in 1–0, suckar tränare Johansson.

I sista perioden, vid ställningen 4–4, snyggade Per-Ols till siffrorna till 5–2. Hannes Cederfeldt och Daniel Snickars målade för Per-Ols. Glädjande för tränaren var att boxplayspelet fungerade.

– Det känns surt. Vi hade behövt poängen, men vi var aldrig nära att hota. Vi tar med oss derbykänslan och tränar, välbehövligt, i en och en halv vecka innan det är dags för nästa derby, säger Johansson.

Då gästar Surahammars IBF Fagerstahallen.

I mål gjorde nyförvärvet Max Holmberg en bra match. Ordinarie Mats Karlsson har tagit time out och nyförvärvet hoppade in i hetluften och imponerade. Målvakten, med allsvensk rutin, gör att konkurrensen om förstaplatsen mellan stolparna hårdnar.

– Han ska inte lastas för förlusten. Han har spelat högt upp tidigare, men har hållit upp i två år. Han är en målvakt som håller hög klass, berömmer tränare Johansson.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten.

Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons