Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michelle är på väg mot Falsterbo

Michelle Wolle tillbringar i stort sett all sin lediga tid i stallet i Hedkärra. Och det har gett resultat. I sommar får hon och hästen Candy Toy tävlai Falsterbo.

Annons
Michelle Wolle Candy Toy trivs tillsammans, något som märks på tävlingsbanan.

Fagerstabon Michelle Wolle, 16 år, är på god väg att kvala in till Falsterbotävlingarna i sommar, en av Sveriges största ridsporttävlingar.

Hoppryttaren Michelle Wolle och hästen Candy Toy hade en mycket bra start på säsongen som inleddes med vinst de första fyra tävlingarna på höjden 120 cm. Det innebär att hon har plockat fina poäng för kvalet till Falsterbo, där de 60 bästa i Sverige får delta. De 20 främsta går till slut vidare till finalen som avgörs på den stora gräsbanan i Falsterbo, där de välkända ryttarna Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard och ett flertal internationellt stora ryttare tävlar.

– Michelle är en tjej med stor talang och som har alla ingredienser för att lyckas. Hon har en bra häst, ett bra nätverk och rätt inställning, säger hopptränare Kristina ”Tusse” Ekman, som regelbundet håller träningar på Fagersta Ryttarklubb.

Ekman är auktoriserad ridlärare, har själv har tävlat på mycket hög nivå och tränat ekipage upp till Nordiskt mästerskap.

Michelle spenderar i princip all sin lediga tid i stallet. Trots att det är hoppning hon brinner för är hon också noga med dressyrträningen.

– Även en hopphäst behöver gå dressyr för att vara lydig på banan och göra bra svängar, berättar Michelle Wolle, som tränar dressyr för Fagersta Ryttarklubbs omtyckta level 2 ridlärare Malin Öhman, som även är dressyrdomare och har ridit upp till internationell dressyr.

– Jag har fått jättebra hjälp av Malin, säger Michelle.

Även Malin Öhman har mycket gott att säga om Michelle.

– Hon är en fantastisk tjej som kämpat på och jobbat från grunden och verkligen prioriterar ridningen och hästens välmående, säger Malin som tycker att Michelle har en fin ridkänsla även i dressyren.

– Hon vill verkligen satsa på ridningen och gör det helhjärtat. Samtidigt är hon hjälpsam med de yngre och hjälper till på våra tävlingar, berättar Malin.

De där svängarna som dressyren förbättrat är ekipagets styrka eftersom hästen är mycket vändbar.

– Hon är också snabb med en stor bra galopp som täcker mycket mark, säger Michelle.

Snabbheten och svängarna gör att ekipaget oftast vinner, så länge någon bom inte faller ned.

Tusse Ekman är så imponerad av Michelles ridning att hon har frågat Michelle om hon vill tävla för Storbyns elitlag nästa år, vilket hon har tackat ja till.

Den 12 juni är sista tävlingsdagen för att samla poäng till kvalet. I nuläget ligger Michelle högt upp på rankninglistan, så sannolikheten att hon får tävla under Falsterbo Horse Show, där världseliten samlas, är mycket god.

– Ja, det är jag säker på, det är redan klart, säger Kristina ”Tusse” Ekman om Michelle och Candy Toys chanser att få rida i Falsterbo i början av juli.

Fakta om Falsterbo Horse ShowTävlingarna avgörs 2–10 juli. Det tävlas i ett 50-tal olika klasser.

Nästan ett tusental ryttare och hästar finns på plats.

Över 600 funktionärer behövs för att genomföra tävlingarna.

Krafft the Tour of AmateursDe 60 bästa i 120–125 cm klasser kvalar in

Semifinal 2–3 juli.

Final 6 juli.

Läs mer: Ställningen i kvalet

Läs mer: Allt om tävlingarna i Falsterbo

Linda H Normann

[email protected]

0223-466 22

Mer läsning

Annons