Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjt i Södra efter genrep

Sista matchen inför premiären spelad: ”Vi kan så mycket bättre”.

Annons
Det var mycket kamp och mindre finlir när Fagersta Södra mötte Svärdsjö IF från division 4 i Dalarna, i den sista träningsmatchen inför seriepremiären.

Fagersta Södra IK träningsmatchade på lördagen. Hemma på Fagerlidens konstgräs blev det 2–2 (2–1) mot Svärdsjö IF, hemmahörande i dalafyran.

Det var mycket krig och mindre skönspel när Södra tog emot dalalaget.

– Vi kan så mycket bättre än det här, säger assisterande tränaren i Södra, Magnus Olsson.

Chansmässigt dröjde det dryga kvarten innan det hände något och då var det hemmalagets Sebastian Jansson, som efter en snygg soloprestation, avlossade ett skott som smet strax utanför bortalagets stolpe.

Drygt tio minuter senare kom matchens första mål och inte helt orättvist var det hemmalaget som tog ledningen. Joakim Larsson stegade fram på en frispark och sköt ett skott, som touchade muren och ställde bortamålvakten.

Samme Larsson lade sedan en hörna några minuter senare och på den kom Emil Zoltek högst och nickade in 2–0 till Södra.

Läs mer: Splittrad premiäromgång

Bortalaget var dock med i matchen och dryga fem minuter efter 2–0-målet svarade man för en läcker reducering. En lyftning in mot straffområdet avslutades med ett volleyskott och Södramålvakten Arman Poghosyan var chanslös.

Även i den andra halvleken var det mycket ställningskrig och hårda dueller, med efterslängar. Framåt skapade Södra det mesta och bland annat hade Emil Zoltek ett rungande skott över överliggaren.

Zoltek spelade sedan fram Theo Hellgren till ett friläge. Hellgren dundrade bollen stenhårt i ribban.

Nästa mål gjordes i stället av Svärdsjö. Man bet sig fast i Södras straffområde, efter ett inkast. Till slut spelades bollen lågt inåt bakåt och där dök en Svärdsjöspelare upp och placerade in 2–2-målet.

Läs mer: Mittfältsmotorn inför premiären

Avslutningsvis var det Södra som var närmast ett segermål. Emil Zoltek brände ett bra läge och bland det sista som hände var att William Klasén hade en boll i stolpens insida i slutminuterna. Bollen rullade på mållinjen innan den rensades bort av bortaförsvaret.

– Det var lite tafatt på vissa positioner, säger Södras assisterande tränare Magnus Olsson.

Han fortsätter:

– Vi kan så mycket bättre än det här, men det fanns ändå ljusglimtar och det är det vi tar med oss till seriepremiären. Bland annat att de fasta situationerna fungerade väldigt bra. Det dåliga får vi jobba bort.

Läs mer: Dags för Södras genrep

Träningsmatch

Fagersta Södra IK-Svärdsjö IF 2-2

Målen, Södra: Joakim Larsson, Emil Zoltek

Mer läsning

Annons