Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittbacken om Södras fina vår

”Jag tycker att med tanke på vår försäsong, så ska vi vara så här bra”.

Annons
Mittbacken Jimmy Jönsson.

I kväll har Fagersta Södra chans att ta tillbaka serieledningen i division 4. För det krävs första seger mot Munktorps BK hemma på Onsjövallen. Plus att Södra hämtar i det försprång på tre plusmål som IFK Västerås skaffade sig i och med 9–1-segern mot Babylon på tisdagskvällen.

Södra har den senaste tiden visat upp något av hysterisk form. Laget har fem raka segrar och har öst in mål. Samtidigt har försvarsspelet varit oerhört stabilt. Det vittnar fem insläppta mål på åtta matcher om.

Mittbacken Jimmy Jönsson har sin del i att Södras försvarsarbetet fungerat så bra.

– Jag tycker att med tanke på vår försäsong, så ska vi vara så här bra, säger Jimmy Jönsson.

Träningsmatcherna gick bra, laget kom bättre tränat än förra säsongen och truppen är bredare.

– Vi körde enbart fysträning en månad som inledning, innan vi gick över att träna med boll. Sedan har vi jobbat mycket med vårt presspel och det har gett resultat, säger Jönsson.

– Dessutom har vi inte dragit på oss lika många gula kort i år som förra året.

Inför premiären pratade ledarduon Nicklas Blomqvist och Magnus Olsson mycket om vikten av att jobba som ett lag. Att det är kollektivet som vinner matcher. Och nu har Södra gjort just det.

Det är länge sedan Södra fanns med i toppen av division 4-tabellen. Men nu finns alla chanser för laget att veckan efter midsommar gå till sommarvila med en placering i den absoluta täten.

– Det är bra självförtroende i laget, men det gäller att vi är ödmjuka för att ju fler vinster i rad du har, desto närmare en förlust kommer du, säger Jönsson.

Södras kommande matcher, onsdag 15 juni: Fagersta Södra IK–Munktorps BK, tisdag 21 juni, Skinnskattebergs SK–Fagersta Södra IK, onsdag 29 juni, Fagersta Södra IK–IFK Västerås, lördag 6 augusti, Fagersta Södra IK–Arboga Södra.

Läs mer: Formstarka lag på Onsjövallen

Läs mer: Sportchefen om Södras sköna vår

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons