Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När laget har gjort sitt börjar jobbet för styrelsen

”En stor skillnad jämfört med förra säsongen är att laget är mycket stabilare nu”.

Annons
VIF-ordföranden Mikael Wikman.

I söndags firade Västanfors IF med guldhattar och specialtryckta T-shirts. Då hade laget säkrat seriesegern i division 3. Nu börjar jobbet inför nästa säsong då laget återfinns i division 2 igen.

– Jag tycker att vi framför allt har växt som lag den här säsongen, säger Mikael Wikman, ordförande i föreningen.

Lite oväntat öppnades en chans för Västanfors IF att ta hem seriesegern i division 3 när topplaget IF Eker Örebro överraskande tappade poäng i den näst sista omgången.

Så när Eker och Västanfors möttes på Lundby IP i söndags fanns chans till serieseger för Västanfors. Uppflyttningen till division 2 var redan klar. Den säkrade laget i den näst sista omgången genom att spela 0–0 mot Sköllersta IF.

– Jag tycker att hela laget har höjt sig i år, säger Mikael Wikman.

– Och det är framför allt de yngre tjejerna som har växt, de som också har spelat i vårt F17-lag. Ett lag som spelar i en riktigt bra serie.

Visst blev det serieseger. VIF vann serieavslutningen med 3–2.

Västanfors kom till spel den här säsongen med målsättningarna att göra bra prestationer och ta en plats som sämst fyra i grundserien. För då division 3 i år enbart bestod av åtta lag infördes en slutspelsserie för de fyra främsta lagen.

Den första målsättningen uppfyllde Västanfors utan problem, och när slutspelsserien drog i gång hade Västanfors, som tvåa i grundserien, ett väldigt bra utgångsläge.

Och då sattes förstås målet att nå division 2, en nivå som Västanfors senast spelade på säsongen 2011.

– En stor skillnad jämfört med förra säsongen är att laget är mycket stabilare nu. Det syns bland annat på att vi är det lag som släppt in klart minst antal mål av alla lagen i serien, säger Wikman.

– Sedan har vi vunnit många jämna matcher i sommar. Och det har inte varit några riktiga svackor för laget.

Efter 0–0 mot Sköllersta var division 2-platsen klar. Men Västanfors nöjde sig inte med det.

– Det var bra, det är ju lätt att bli nöjd när målet, som var ett gå upp i tvåan, var klart. Men laget bestämde sig för att gå för serieseger. Och klarade det, säger Wikman.

Nu börjar jobbet inför nästa säsong. Och det är mycket att tänka på.

– Det är klart att det blir högre kostnader, bland annat för resor. Sedan måste vi förstås kolla med spelare och tränare hur de tänker nu, säger Wikman.

– Så vi måste börja planera nu, och vi har börjar kollat på spelare. Men jag tror att vi med det här laget klarar oss väldigt bra i division 2.

Läs mer: Västanfors – ett mållöst vinnarlag

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Västanfors seriesegrare efter rysare

Mer läsning

Annons