Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa dröm: Bygga en skola

För många sågs han som ett självklart val när Fagerstas hälsoambassadör skulle utses. Och visst är Tomas Järvistö en klockren ambassadör gällande träning.– Att se människor lyckas skapar en enorm glädje hos mig.

Annons
Tomas Järvistö ser fram emot att öpnna träningsanläggningen Parken Fitness.

ör en vecka sedan fick en överraskad Tomas Järvistö utmärkelsen Fagerstas hälsoambassadör 2014. Han visste inte själv att utmärkelsen existerade – men det gjorde andra. Personen som nominerade Järvistö skrev följande: ”Det finns INGEN mer lämplig i Fagersta än Tomas”, gällande vem som skulle få utmärkelsen.

I slutet av november öppnar Parken Fitness. Den stora träningsanläggningen som den senaste tiden har varit Järvistös dröm. Här kommer det att finnas något för alla. Exakt som Järvistö vill ha det.

– Jag vill skapa en familjär känsla på hela stället. Det ska finnas något för alla. Vi ska satsa på en varm känsla, säger han.

Ett problem som finns på många gym är att föräldrar inte kan lämna sina barn någonstans. Det kommer Järvistö lösa med ett stort barnrum. Han vill underlätta för alla så att träningen ska bli så bra som möjligt. Och när FP frågar honom om han öppnar anläggningen för sin egen skull eller för kundernas är han kluven.

– Det är nog både och. Jag har känt själv att det finns ett behov av det här. Jag har byggt upp det på eget bevåg, det här är mitt drömjobb. Men jag vill dela drömmen med alla andra och ge dem chansen att unna sig det här.

Under de två senaste åren har Järvistö också jobbat mycket med kostrådgivning. Vänner sa åt honom att han skulle starta ett företag eftersom han var så insatt i ämnet. Och på kort tid fick han över 300 kunder.

– Det har gått bra och jag har aldrig marknadsfört mig. Det har gått från mun till mun.

– Att se människor lyckas, när de blir så glada, skapar en enorm glädje hos mig. Det har också varit en drivkraft. Det är det jag vill se nu, när jag kan hjälpa människor med träningen också.

Men räkna inte med att Järvistö kommer att finnas kvar i Fagersta hela livet. Just nu är drömmen Parken Fitness. Men när hans två barn har blivit vuxna vill han ge sig ut i världen och uppfylla en annan stor dröm.

– Jag är inte så mycket för att skänka pengar till organisationer. Jag vet att pengar försvinner väldigt ofta i korrumperade händer. Jag skulle väldigt gärna vilja åka iväg och hjälpa till på plats, säger han och tillägger:

– Då är det bra att ha en stor buffert med pengar att kunna använda för att bygga upp en skola kanske. Det är min nästa dröm i livet, efter det här. Jag hoppas att det här går bra så att jag får in pengar så jag kan göra nåt sådant där i framtiden.

Mer läsning

Annons