Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattkröken gör efterlängtad comeback

Senast tävlingen arrangerades var på mitten av 1990-talet. Men nu får Fagersta motorklubb åter stoltsera med den populära tävlingen Nattkröken.

Annons

Räkna med sprutande grus och snabba bilar runt skogarna i Fagersta på söndag. Då är det äntligen dags för den efterlängtade tävlingen Nattkröken, som Fagersta MK arrangerar.

Senast tävlingen kördes var på mitten av 1990-talet, men sedan dess har den legat i träda. Nu, efter nästan 20 år, gör tävlingen äntligen comeback.

– Det är fränt att det blir av nu. 66 stycken är anmälda, det måste vi vara nöjda med. Det är en lagom start för oss att hantera, säger Fagersta MK:s medieansvarige Mikael Johansson.

Starten på söndag går uppe vid Fagerliden, där även tävlingsprogram finns att hitta, och sedan väntar två olika sträckor ute i skogarna. Den tredje sträckan körs på samma väg som sträcka ett. Och överallt kommer det att finnas funktionärer tillgängliga.

– 80 personer kan vi nog räkna med. 25 per sträcka, plus folk till serveringen, besiktningen, service och de som sköter anvisningar till olika platser, säger Johansson.

Kan vi vänta oss en tävling nästa år igen?– Vi måste ta ett beslut efter tävlingen. Men det är målet i alla fall.

Mer läsning

Annons