Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattkröken som uppladdning för RAC

”Vi har inte en chans, men det är roligt att tävla”.

Annons
Christian Segerström, till vänster, och Hans Åke Söderqvist.

Bland de sista att starta i Nattkröken på lördagen är förarna i den klassiska klassen. Här återfinns bland andra Hans Åke Söderqvist, Norbergs MC, som precis som vanligt rattar en Hundkoja.

– Den här bilen har Picko Troberg kört Monte Carlo-rallyt med, säger Hans Åke Söderqvist.

Söderqvist är en sedan länge utflyttad norbergare. Men han håller fast vid att tävla för Norbergs mc.

I dag är dags att dra på sig hjälmen för att ratta den gröna BMC, med tillnamnet Cooper S, igen.

– Vi har ju inte chans att mot Volvobilarna och Quattron i klassen. Men det är riktigt roligt att tävla, säger 72-åringen som numer bor Göteborg.

– Kul med lite annorlunda bilar, säger Fagerstakillen Christian Segerström som sitter i högerstolen i dag.

Coopern, från -65, köpte Söderqvist redan 1974. Efter en rejäl renovering har det sedan 2010 blivit någonstans mellan 50 och 60 tävlingar.

– Bilen har nästan rullat 2 000 mil på tävling. Bland annat då Midnattssolsrallyt flera gånger. Nu är förhoppningen att kunna köra RAC-rallyt i England till hösten. Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, säger Söderqvist.

– Det finns ju ett stort motorintresse i den här trakten. Tänk om klubbarna i Fagersta och Norberg kunde samarbeta och kanske ha en sommar- och en vintertävling tillsammans. Det vore roligt.

Nattkröken är den sista deltävlingen i 7-klubbarsserien, Autoexperten rally cup. Start och mål är förlagt till Per Olsskolan. Förarna kan se fram emot fem specialsträckor på totalt 33 kilometer. Arrangerande Fagersta MK har fått till sträckor av skiftande karaktär, självklart finns flera klassiska rallyvägar med.

Mer läsning

Annons