Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NCK-cyklist i dansk toppstrid

Återigen har Norbergscyklisterna i landsväg satt Norberg på Europakartan. I tre dagar har William Kloo, Johanna Sömskar och Clara Lundmark tävlat fem tävlingar i danska Odder.

Annons

Det var tufft och intensivt, men ungdomarna tyckte att det var roligt och spännande. Lite nervöst var det också eftersom de tävlade mot danskar, norrmän, holländare och belgare. Med andra ord stora klasser.

Lundmark cyklade i flickor 13-15 år och gjorde det strålande. Totalt hamnade hon på tionde plats, vilket är mycket bra med tanke på att klassen bestod av cirka 60 tjejer. Hon var framme i täten under alla fem loppen.

Sömskar fick känna på juniorklassen, det vill säga flickor 16-18 år. Det betydde längre sträckor än hennes ordinarie klass. Hon gjorde också en strålande insats och var med i tätklungan under linjeloppen.

Dock drog hon ner sin totalplacering i tempoloppet och GP-loppet. Hon slutade totalt på en 23:e plats.

William Kloo i herrjuniorklassen har mindre erfarenhet i landsvägscykling, men gjorde väl godkända lopp bara genom att ställa upp i den stora klassen, där cirka 160 cyklister deltog. Tyvärr fick han ingen totalplacering eftersom han inte fullföljde alla lopp. Han åkte i alla fall tillbaka till Sverige med en erfarenhet rikare.

I bussen hem var deras första kommentar: "Vi åker väl dit igen nästa år."

Annons