Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilssons tunga ansvar i VIF

Bara 19 år gammal. Men den redan rutinerade Lina Nilsson vet att hon måste visa vägen för dem yngre i Västanfors. Nu vill kaptenen få hela truppen att växa in i damfotbollstänket.

Annons

Redan i fjol fick Lina Nilsson ta på sig kaptensbindeln. Och i år, när laget har föryngrats ännu mer, har Nilsson fått ta ytterligare kliv i sin utveckling som en ledare. Den ledarrollen behövs i det otroligt unga Västanfors. Nilsson är väl medveten om att hon måste gå i bräschen på träningarna och ta ansvar.

– Ja, det blir lite mer nu. De (unga spelarna) kommer från flickfotbollen och ska upp till a-laget. Det gäller att ta hand om dem och visa hur det är i damfotbollen. Vissa spelare man möter är större och då kan det ofta bli mer närkamper, säger Nilsson.

Västanfors har inlett säsongen strålande med två vinster av två möjliga. Och nu har Nilsson fått en ny lekkamrat på innermittfältet i Lina Vestin.

– Senaste matchen spelade vi ihop oss, då kändes det mycket bättre. Vi spelade med en triangel på mittfältet och det kändes säkrare.

I dag väntar en sannolikhet svår bortamatch mot IFK Kumla. Dock tror Nilsson att Västanfors har chans att prestera – om de kan hålla i det spel de visade upp senast mot Surahammar.

– Då spelade vi riktigt bra. Men det var ett lätt motstånd. Nu gäller det att hålla i det spelet mot jämnare motstånd också.

Annons