Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NM-brons till Fagerstatjej

"Klart man vill vinna, men jag gjorde en hel del bra så jag är nöjd".

Annons
Malin Hermansson tog brons på NM.

Det blev en bronsmedalj för Fagerstatjejen Malin Hermansson, som boxas för BK 1925 i Karlstad, när hon landslagsdebuterade på NM i Finland. Malin föll i semifinalen mot NM-segraren Aino Juvonen med poängen 0-3. Trots förlusten var Malin nöjd med sin debut.

– Klart man vill vinna men jag gjorde en hel del bra så jag är nöjd.

Nu har Fagersta tjejen Malin Hermansson klarat av sin landslagsdebut. Malin har under helgen boxats i Nordiska mästerskapen i Tammerfors. Malin ställdes i semifinalen i 57-kilosklassen mot den rutinerade och starka finskan Aino Juvonen.

Det började bra för Malin i de två första ronderna då hon stod upp bra mot det starka motståndet. Första halvan av matchen var jämn medan de två sista ronderna gick till finskan.

Hur kändes det då att landslagsdebutera?

– Det är klart att man kände pressen men jag var inte nervös innan matchen. Men det blev lite spänt under matchen. De två första ronderna kändes bra sedan ändrade hon sin taktik, vilket jag inte var riktigt beredd på. Hon är en boxare som går med högern före, något inte är så vanligt.

– Men det blev en tuff match och det är klart att man är lite besviken för man är en vinnarskalle. Efter utvärdering med mina tränare efter matchen fick jag veta att jag gjort en hel del bra saken men också att jag skall förbättra en del.

– Nu är det bara att fortsätta för detta kändes trots allt som ett steg i rätt riktning. Naturligtvis hoppas jag på en fortsättning i landslaget och så siktar jag på att ta guldet på SM i maj.

Annons