Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda hemmaryttare i Hedkärra

”Det blir bättre och bättre för varje tävling. Jag hoppas kunna flytta upp i klasserna framöver”.

Annons
Rickard Johansson på Rusty Rat.

Fagersta Ryttarklubb har under helgen arrangerat hopptävlingar i Hedkärra. Det blev många fina prestationer av hemmaryttarna. Totalt gjordes det 166 startande under de två dagarna.

Ponnyhoppningen på lördagen inledde helgen och där visade hemmaekipagen fina takter: Disa Hammarstedt/Whos Mini Two Tone, Tea Andersson/Allram, Selma Kantoniemi/Kalthus Hia Hia, Emilia Sörengård/Llanwnen William och Ida Asplund/Piccolo red alla bra.

På söndagen var det de stora hästarnas tur att tävla. Även här hävdade sig hemmaekipagen bra. Fagerstakillen Benjamin Turunen, Vänsta Ryttarklubb, vann på Qvite Mindy klass 1 – 0.90 före Helena Eriksson Fagersta på Pasco.

Fagerstatjejen Elin Brinkell på Dirosa belade en fin nionde plats i klass 2 – 1.00 bed, två faser A:0/A:0. Elin var nöjd med sin insats.

– Jag har en ny häst som jag inte tävlat med så mycket än. Men det blir bättre och bättre för varje tävling. Jag hoppas kunna flytta upp i klasserna framöver, säger Elin Brikell.

Rickard Johansson på sin Rusty Rat var nöjd trots att det bara blev en 14:e plats i samma klass.

– Måste vara nöjd med min insats för den här tävlingen var min andra tävling så jag är nybörjare, säger han.

Tävlingsledare Maria Bransell Kantoniemi var nöjd med helgen. – Våra ekipage har gjort mycket bra ifrån sig. Jag vet att vi har bra ryttare så det är ingen överraskning. Extra roligt var det att våra ponnyryttare visade så fina takter. Skulle man önska sig något så skulle det vara några fler deltagare men det ser ut så här över hela landet.

Läs mer: Alla resultat finns här

Elin Brinkell på Dirosa.

Mer läsning

Annons