Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda med säsongen – men Skinnskatteberg kan bli ännu bättre

Förra säsongen blev det strid på kniven hela vägen in i mål. I år var Skinnskattebergs SK ett betydligt bättre division 4-lag. Tränare Magnus Johansson är nöjd, men tror också att det finns utrymme för laget att växa ytterligare. 

Annons
Skinnskattebergs lagkapten, Emil Johansson

Lite i skymundan av seriesegrande Fagersta Södra gjorde lokalkonkurrenten Skinnskattebergs SK en mycket fin säsong i division 4 Västmanland. Från att förra säsongen, som nykomling, säkrat nytt kontrakt med minsta möjliga marginal i sista omgången tog laget i år ett stort steg framåt.

Med 29 poäng var division 4-platsen till säsongen 2017 säkrad tidigt, i slutändan med 16 poängs marginal. Det var också sex poäng fler än vad SSK lyckades skrapa ihop 2015.

– Det gick otroligt bra med våra mått mätt, klart över förväntan. Vi är ju inte ens inblandade i någon bottenstrid, vi är i stort sett ett mittenlag, säger lagets tränare Magnus Johansson och fortsätter:

– Vi hoppades väl att det skulle gå så här bra, men vi hade full förståelse för om vi skulle vara inblandade i bottenstriden. Nu slapp vi det, så det var väldigt skönt.

Laget förbättrade sig också under säsongens gång. Under vårsäsongen tog SSK 12 poäng, att jämföra med 17 under hösten. Magnus Johansson tycker att laget sakta men säkert har växt in i division 4-kostymen.

– Ja, så känns det verkligen. Framför allt så är det ju inga spektakulära nyförvärv som gjorts, utan det är unga killar stödda av rutinerade som fått ta ett större ansvar i år. Så det har de gjort bra, vi har en stomme som stannade kvar som varit otroligt viktiga i år.

Huruvida Magnus Johansson och kollegan Peter Widjeskog tränar laget även nästa säsong är fortfarande oklart. Om Johansson blir kvar i laget ser han ett par förbättringsområden.

– Jag tycker att truppen behöver breddas, någon offensiv spelare behöver komma in. Sen behöver det skolas in lite fler yngre från orten.

– Vi har jobbat på det under säsongen men inte fått killarna dit. Det finns talanger på orten som är tillräckligt gamla och bra för att vara med i en seniortrupp. Om inte annat att de kommer med och tränar så kan någon förhoppningsvis ta ett steg till nästa säsong, om inte annat till säsongen därefter.

Magnus Johansson har imponerats av Fagersta Södras resa under säsongen, och han kallar också lokalkonkurrenten för seriens bästa lag. Men att Skinnskatteberg skulle kunna göra samma resa tror han är svårt, om än inte omöjligt.

– Absolut att det kan hända, jag var ju själv med när vi gick upp till trean där runt 2000. Så det är absolut möjligt, men förutsättningarna för division 3-fotboll är bättre i Fagersta. De har större ekonomi och är en betydligt större förening med singelårskullar långt ner i åldrarna. Jag ser oss inte direkt som någon konkurrent så, mer som ett komplement. Vi försöker göra det så bra vi kan utefter våra förutsättningar, nu tycker vi att vi kan göra det bättre i division 4 först och främst.

Annons