Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg knep kvalplatsen

Norbergs BTK är klara för kvalspel efter att i helgens sammandragning i Västerås besegrat både Nyköping/Oxelösund och Västerås. Lagets ankare Axel Abrahamsson vann samtliga sina matcher under helgen.

Annons
Axel Abrahamsson, Norbergs BTK.

Förutsättningarna för Norberg inför helgens sammandragning i Västerås var att man var tvingad att vinna båda matcherna för att nå kvalspelet. I den senaste sammandragning blev det två förluster när man hade problem med sjukdom i laget. I den första matchen i Västerås mötte man Nyköping/Oxelösund.

En match som på papperet inte skulle vara några problem. Det blev heller inga problem då samtliga Norbergs spelare visade upp ett stabilt spel. Norberg vinner matchen 8-2. I samma omgång möttes Enköping och inför detta sammandrag tvåan Sunnersta. Den matchen gick vägen sett med Norbergsögon. Enköping besegrade Sunnersta 8-2. Detta betydde att NBTK gick om Sunnersta till andraplatsen i tabellen.

Ett hinder återstod dock matchen mot hemmalaget Västerås BTK. Det blev en betydligt jämnare match än den första. Men Norbergs killarna fortsatte att spela stabilt och kunde vinna matchen 8-5 vilket betydde att man är klara för kvalspel till ettan. Det var en nöjd Per Yngve Jansson som efter avklarat sammandrag kunde konstatera att man klarat kvalplatsen. Men som han sa.

- Hade vi haft alla friska i den förra sammandragningen så hade vi vunnit serien och gått upp direkt.

Vilka Norberg får möta i kvalet är ännu inte klart.

Läs mer om Norbergs BTK:

Norberg skuggar tabellettan.

Engelsman gör debut för Norberg.

På väg mot ettan.

Annons