Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg skuggar tabellettan

”Vi har hela tiden siktat på att vinna den här serien”.

Annons
Owe Karlsson är en viktig kugge i Norbergs BTK.

Norbergs BTK upp på andra plats i division 2. Detta sedan laget i helgens sammandragning i Centralskolan tagit två säkra segrar, 8–4 mot både Västerås BTK och Vassunda IF.

Norberg mötte i den första matchen Västerås. Det var Västerås som inledde bäst och hade ledningen med 3–0 innan hemmagrabbarna kom i gång. Det var Axel Abrahamsson som tog hemmalagets första seger för dagen.

Nytillskottet från England, U-landslagsmannen Daniel Lawrence, började nervöst i sina två första matcher. Där fick han inte spelet att stämma och det blev några enkla bollar som han slog bort. Men allt efter som spelet fortsatte visade han sedan vilken tillgång han kommer att bli.

Matchen mot Västerås slutade med en klar hemmaseger 8–4. I den andra matchen för Norberg var det Vassunda IF som stod för motståndet. Detta blev en match där lagen följdes åt länge. Men det var Norberg som tillslut kunde vinna med klara 8-4. Samuel Boman hos NBTK var efter sammandragningen nöjd med lagts insats.

– Det här är matcher som vi bara skall vinna och jag tycker inte att det någon gång kändes oroligt, säger Samuel Boman.

Vad är det som avgör till er fördel?

– Vi har bra lagspelare som verkligen vill vinna. Vi har hela tiden siktat på att vinna den här serien och med de spelare vi har ska vi bara göra det.

Sex omgångar återstår av division 2, nordsvenska, södra. I nästa sammandrag, som spelas i Heby den 6 februari möter Norberg Uppsalalaget PK GV och Heby AIF. PK GV står för pingsklubben Grenholms vänner, som har tagit sitt namn efter den jämtländske pingislegendaren John Grenholm.

Mer läsning

Annons